Αλλάζει το VAR στη Serie A: Οι ομάδες αποφασίζουν πότε θα γίνεται χρήση

Οι ομάδες της Serie A θέλουν να έχουν το δικαίωμα να ζητάνε άμεση χρήση του VAR και η λίγκα δεν διαφωνεί με το αίτημα.

Υποτίθεται πως η είσοδος του βίντεο θα έλυνε τα διαιτητικά προβλήματα. Θα έβαζε τέλος στις διαμαρτυρίες και στην καχυποψία. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συνέβη. Πάντα γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται λάθη, πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν διαμαρτυρίες. Οι ομάδες της Serie A, πάντως, πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να αλλάξει, αν αλλάξει και η χρήση του VAR. Αν, δηλαδή, έχουν το δικαίωμα να ζητάνε χρήση του σε συγκεκριμένες φάσεις, όπως συμβαίνει σε άλλα αθλήματα. Στο τένις, για παράδειγμα, ή στο βόλεϊ.

Συγκεκριμένα, αυτό που θέλουν οι ομάδες είναι να έχουν το δικαίωμα να ζητάνε χρήση μία ή δύο φορές στον αγώνα. Η κάθε ομάδα. Και είναι ένα αίτημα που βρίσκει θετική τη λίγκα, όπως φάνηκε στις δηλώσεις του προέδρου Λορέντσο Καζίνι. «Νομίζω πως δεν θα προκληθεί πρόβλημα στη διάρκεια των αγώνων αν γίνει δεκτό κάτι τέτοιο. Το να μπορούν οι ομάδες να το ζητάνε μία ή δύο φορές θα βοηθήσει. Ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει ότι το VAR είναι μια απλή βοήθεια στον διαιτητή. Δεν λύνει όλα τα προβλήματα».

Αρνητικός για τα πλέι οφ

Σε ό,τι αφορά, πάντως, ένα άλλο σενάριο που κυκλοφορεί, αυτό της καθιέρωσης αγώνων πλέι οφ στη Serie A, ο πρόεδρος της λίγκας δεν εγκρίνει. «Μπορεί να έχει ενδιαφέρον σαν πρόταση, αλλά υπάρχει και ένα πρόβλημα. Θα μειώσει το ενδιαφέρον στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και αυτό το ξέρει όποιος βλέπει ΝΒΑ. Δεν έχουμε κάνει κάποια συζήτηση γι’ αυτό το θέμα, για τα πλέι οφ», ήταν τα λόγια του.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ