Με 56 χρόνια απαγόρευσης εισόδου τιμώρησαν οκτώ οπαδούς της Τζένοα

Ποινές που φτάνουν συνολικά στα 56 χρόνια απαγόρευσης εισόδου επιβλήθηκαν σε οκτώ οπαδούς της Τζένοα.

Μπορεί τα γήπεδα να παραμένουν άδεια από την περσινή άνοιξη λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά η Ιταλία είναι μα χώρα που πάντα έχει νέα γύρω από τα οπαδικά. Χωρίς αυτό να σημαίνει, απαραίτητα, ότι τα νέα είναι και ευχάριστα πάντα.

Ακόμη μία απόδειξη γι’ αυτό έρχεται από τη Γένοβα, όπου σε οκτώ οπαδούς της Τζένοα επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης στα γήπεδα που συνολικά φτάνει στα 56 χρόνια. Ο λόγος; Μια περίεργη ιστορία εκβιασμού, η οποία χρονολογείται στο 2011 με 2012.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Ενρίκο Πρετσιόζι είχε καταγγείλει ότι οκτώ οργανωμένοι οπαδοί των ροσομπλού, εκ των ηγετικών στελεχών των ultras, του είχαν ζητήσει χρήματα και γενικά διάφορα προνόμια, με αντάλλαγμα ηρεμία στις εξέδρες και μηδενική κριτική στη διοίκηση για τις κινήσεις της.

Οι οπαδοί της Τζένοα αρνήθηκαν ότι συνέβη κάτι τέτοιο, οι Αρχές έκαναν την έρευνά τους και τελικά, χρόνια μετά την καταγγελία, ανακοινώθηκαν οι ποινές. Αυτές είναι από 4 ως 10 χρόνια απαγόρευσης στο γήπεδο και αθροιστικά φτάνουν στα 56 χρόνια και για τους οκτώ μαζί.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ