460 εκατ. ευρώ μπαίνουν στη Ρόμα – Μήνυμα προς όλους από τους Φρέντκιν

Ευχάριστα είναι τα νέα για τους οπαδούς της Ρόμα, αφού η γενική συνέλευση μετόχων ενέκρινε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 460 εκατ. ευρώ.

Τα ρεπορτάζ καθημερινά ασχολούνται με το αγωνιστικό κομμάτι. Με το τι πρέπει να διορθώσει ο Ζοσέ Μουρίνιο, τι προβλήματα υπάρχουν κλπ. Ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζουν και όσα γίνονται στους Τζαλορόσι εκτός γηπέδου. Και αυτό που γίνεται είναι ότι ο Νταν Φρέντκιν και ο γιος του, Ράιαν, βάζουν συνεχώς λεφτά στο κλαμπ. Και θα συνεχίσουν να το κάνουν, αφού η γενική συνέλευση μετόχων της Ρόμα ενέκρινε ΑΜΚ της τάξης των 460 εκατ. ευρώ! Ποσό που θα μπει για να καλύψει τη ζημία που προκάλεσε η πανδημία στους ισολογισμούς των Ρωμαίων.

Πρόκειται, πάντως, για μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που γίνεται σε… συνέχειες. Και εξηγούμε: Τη συγκεκριμένη ΑΜΚ την είχε προκηρύξει ο Τζέιμς Παλότα, όταν ήταν πρόεδρος και ιδιοκτήτης. Ο ίδιος, μάλιστα, τότε είχε βάλει το ποσό των 101 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία παρέμενε ανοιχτή και εν τω μεταξύ υπήρξε η πώληση του κλαμπ. Ο Φρέντκιν, επομένως, συνέχισε τη διαδικασία της ΑΜΚ, βάζοντας, ως νέος ιδιοκτήτης, 284 εκατ. ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, έχουν ήδη μπει στο ταμείο 385 εκατ. ευρώ.

Ποσά που δείχνουν και τις διαθέσεις των Αμερικάνων

Ο νέος ιδιοκτήτης, λοιπόν, πρότεινε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Ρόμα να φτάσει στα 460 εκατ. ευρώ. Ποσό που θα πρέπει να μπει ως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, όπως ενέκρινε η γενική συνέλευση μετόχων. Αρα μέχρι τότε θα πρέπει να μπουν άλλα 75 εκατ. ευρώ για να καλυφθεί το ποσό. Και αυτοί που θα το καλύψουν, αν δεν μπορούν να συνεισφέρουν οι μικρομέτοχοι, είναι οι Φρέντκιν που έχουν το 86% των μετοχών. Αν σε αυτό υπολογίσουμε και τα 199 εκατ. ευρώ που πλήρωσαν οι Αμερικανοί για να αγοράσουν το κλαμπ, είναι προφανές ότι δεν αστειεύονται. Οτι βλέπουν πολύ σοβαρά το θέμα. Σε διαφορετική περίπτωση, άλλωστε, δεν θα έβαζαν τόσα λεφτά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ