Ντεμπελέ: Απολογήθηκε για τα ρατσιστικά του σχόλια

Δημόσια συγγνώμη προς όσους προσέβαλε ζήτησε ο Ουσμάν Ντεμπελέ μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο μιλά με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς για κάποιους Ασιάτες τεχνικούς. Ο Γάλλος φορ της Μπαρτσελόνα, πάντως, τονίζει στην… απολογία του πως συνηθίζει να μιλά έτσι ιδιωτικά, με τους φίλους του.

«Τις τελευταίες μέρες ένα προσωπικό βίντεο από το 2019 ήρθε στην επιφάνεια και έγινε viral στα social media. Έγινε στην Ιαπωνία, αλλά θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε στον κόσμο, θα χρησιμοποιούσα την ίδια γλώσσα, ανεξάρτητα από το μέρος. Δεν είχε πρόθεση να απευθυνθεί σε κάποια συγκεκριμένη κοινότητα. Συνηθίζω να μιλώ έτσι ιδιωτικά με τους φίλους μου, από όπου κι αν είναι αυτοί. Το βίντεο αυτό βγήκε στην επιφάνεια τώρα και καταλαβαίνω απόλυτα ότι μπορεί να πλήγωσε τους ανθρώπους σε αυτό. Γι’ αυτό θέλω να τους εκφράσω βαθύτατα την απολογία μου», ανέφερε στα social media.

Στο επίμαχο βίντεο, ο Ντεμπελέ ενώ κάποιοι τεχνικοί επιδιόρθωναν μια βλάβη αναφερόταν πίσω από την πλάτη τους με ρατσιστικά σχόλια σε βάρος τους. «Όλες αυτές οι άσχημες φάτσες, μόνο και μόνο για να παίξουμε PES. Δεν ντρέπονται; Τι ανάποδη γλώσσα! Υποτίθεται ότι είναι αναπτυγμένη χώρα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ