Στο μέλλον του Ρούμπεν Σεμέδο αναφέρονται τα δημοσιεύματα στην Πορτογαλία, με τους Ιβηρες να θεωρούν σχεδόν δεδομένη την παραμονή του 28χρονου αμυντικού στην Πόρτο.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο πιστεύει πολύ στις ικανότητες και την ποιότητα του Ρούμπεν Σεμέδο και επιθυμεί την παραμονή του στο ρόστερ της ομάδας, με τους Δράκους να ετοιμάζονται να ενεργοποιήσουν την οψιόν αγοράς του Ιβηρα σέντερ μπακ. Τον περασμένο Ιανουάριο όταν ο 28χρονος μετακόμισε από τον Ολυμπιακό στην Πόρτο, στη συμφωνία των δύο συλλόγων είχε μπει οψιόν αγοράς ύψους 5.5 εκατ. ευρώ.

Ο διεθνής άσος μπορεί να χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα από τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο, αφού έπαιξε μόλις δύο παιχνίδια, αλλά όπως αναφέρουν οι Ιβηρες, ο τεχνικός της Πόρτο θεωρεί ότι μπορεί να εξελιχθεί σε παίκτη – πρωταγωνιστή για τους Δράκους και γι’ αυτόν τον λόγο έχει ζητήσει από τη διοίκηση του συλλόγου να παραμείνει στο ρόστερ της ομάδας.

«Όλα δείχνουν ότι οι Δράκοι θα ενεργοποιήσουν τη ρήτρα οψιόν αγοράς ύψους 5,5 εκατ. ευρώ και θα κρατήσουν τον Ρούμπεν Σεμέδο», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Ιβηρες στα δημοσιεύματά τους, ενώ συνδέουν την παραμονή του 28χρονου με την αποχώρηση του Σανσέλ Μπεμπά, ο οποίος δεν θα ανανεώσει τη συνεργασία του με τους Δράκους.

Όπως προαναφέραμε, ο Ρούμπεν Σεμέδο αγωνίστηκε μόλις σε δύο παιχνίδια με την πρώτη ομάδα της Πόρτο. Ένα για το πρωτάθλημα και ένα για το Europa League, μένοντας στον αγωνιστικό χώρο συνολικά 49 λεπτά. Αξίζει να σημειώσουμε ότι έπαιξε επίσης σε τρία ματς με την δεύτερη ομάδα των Δράκων, καταγράφοντας 270 λεπτά συμμετοχής.