Μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο στην Αγγλία και την Νότιγχαμ Φόρεστ, ο Αλέξανδρος Σαράντης εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο του επαναπατρισμού, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί στο άμεσο μέλλον.

Ο μόλις 18 ετών ταλαντούχος μεσοεπιθετικός, εκπλήρωσε με απόλυτη επιτυχία την «αποστολή» του και όλα δείχνουν πώς ο δρόμος της επιστροφής στην Ελλάδα, είναι ζήτημα χρόνου.

Το πλάνο του Σαράντη ήταν εξαρχής να μεταγραφεί στην Νότιγχαμ Φόρεστ, εκμεταλλευόμενος το γεγονός πώς στην Αγγλία τα τμήματα υποδομών δεν σταμάτησαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, εν’ αντιθέση με την Ελλάδα, ωπου υπήρξε πολύμηνη διακοπή και σε αρκετές πριπτώσεις τα πρωταθλήματα διεκόπησαν ακόμη και για 1 ολόκληρη αγωνιστική σεζον.

Το γεγονός αυτό αποτέλεσε το κύριο κίνητρο του Σαράντη να μετακομίσει στην Αγγλία, ώπου στην πρώτη του κιόλας σεζόν στο επίσημο πρωτάθλημα της U18 -ώντας ο νεότερος ηλικιακά στο ρόστερ της Νότιγχαμ- ολοκλήρωσε την σεζόν με 5 γκολ και 6 ασίστ.

Το πρωτάθλημα της Αγγλίας φημίζεται για την δυναμικότητα και το κομμάτι της φυσικής κατάστασης, ένα στύλ ποδοσφαίρου που δεν ταιριάζει ιδιαίτερα σε παίκτες που το δυνατο τους σημείο είναι η τεχνική κατάρτιση, όπως στην περίπτωση του νεαρού Σαράντη.

Ο παραπάνω λόγος, σε συνδυασμό με την επιστροφή στην κανονικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου, φέρνουν τον δρομο της επιστροφής στο μυαλό του Σαράντη, ολοένα και πιο κοντά.