Τέσσερις ρωσικοί σύλλογοι ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέθεσαν προσφυγή στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) κατά του αποκλεισμού τους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2022-2023, όπως αποφασίστηκε από την UEFA, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

«Ο σύλλογός μας, μαζί με τρεις άλλους συλλόγους της Ρωσικής Premier League, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Ντιναμό Μόσχας και Σότσι, προσέφυγε στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο στη Λωζάνη κατά της απόφασης της UEFA που ελήφθη στις 2 Μαΐου 2022, να αποκλείσει τις ρωσικές ομάδες από τους ευρωπαϊκούς αγώνες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

«Όλοι οι σύλλογοι ζήτησαν να εξεταστούν επειγόντως οι καταγγελίες τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας «φιλοδοξεί να συμμετάσχει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις», προσθέτει.

Στις αρχές Μαΐου, η UEFA ανακοίνωσε ότι «κανένας ρωσικός σύλλογος» δεν θα συμμετάσχει τη σεζόν 2022-2023 στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις, Champions League, Europa League και Conference Europa League. Η απόφαση που έλαβε η UEFA στέρησε από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ρωσίας 2022, το απευθείας εισιτήριο για τη φάση των ομίλων του επόμενου UCL.