Μπορεί να βρισκόμαστε σε μία περίοδο που ολόκληρος ο πλανήτης παλεύει κατά του ρατσισμού, ωστόσο πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα ρατσιστικό περιστατικό, αυτή τη φορά σε αγώνα της League One, μεταξύ της Γουίκομπ Γουόντερερς και της Φλίτγουντ Τάουν. Θύμα ο Αντεμπάγιο Ακινφέουα, ο οποίος το έκανε γνωστό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  • Το μονόζυγο του CAS

«Η βραδιά της Δευτέρα ήταν μία από τις σημαντικότερες που έχω περάσει στην καριέρα μου, αφού εξασφαλίσαμε μία θέση στον τελικό του Γουέμπλεϊ. Ωστόσο η εξέλιξή της ήταν τελείως διαφορετική και η χαρά μετατράπηκε σε θυμό λόγω της ρατσιστικής επίθεσης που δέχτηκα από μέλος της Φλίτγουντ. Ανεξαρτήτως από το εάν η λέξη που χρησιμοποιήθηκε, είχε ρατσιστικό χαρακτήρα, εάν επιθυμούμε να κάνουμε πραγματικές αλλαγές στο μέλλον, θα πρέπει να εκπαιδεύσουμε ο ένας τον άλλον για τέτοια ζητήματα» ανέφερε ο 38χρονος επιθετικός της Γουίκομπ.

Η ομάδα δήλωσε μέσω του Twitter πως θα σταθεί στο πλευρό του ποδοσφαιριστή, ενώ η Αγγλική Ομοσπονδία έχει ξεκινήσει την έρευνα ώστε να εξιχνιάσει την υπόθεση.