Για δεύτερο σερί ματς στο πρωτάθλημα η Πόρτο δεν κατάφερε να νικήσει. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League, μετά την εντός έδρας ήττα με 3-2 από τη Μαρίτιμο, έφερε 2-2 στη Λισαβόνα κόντρα στη Σπόρτινγκ.

Ο προπονητής της Πόρτο, Σέρτζιο Κονσεϊσάο, είναι δυσαρεστημένος με το αποτέλεσμα, καθώς μοναδικός στόχος ήταν η νίκη. Ο Πορτογάλος τεχνικός, μάλιστα, σε έντονο ύφος, τόνισε πως όσοι δεν καταλαβαίνουν, τότε δεν μπορούν να είναι μέλη της ομάδας.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα είπε ο Κονσεϊσάο:

«Ελπίζαμε να κερδίσουμε και γι’ αυτό είχαμε προετοιμαστεί. Ήταν ένα καλό παιχνίδι. Ένα πολύ έντονο πρώτο ημίχρονο, σε πολλές στιγμές παίξαμε καλά, είχαμε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουμε περισσότερα γκολ. Ο αντίπαλος δημιούργησε επίσης μια καλή ευκαιρία και μία ακόμα που ξεκίνησε από την έλλειψη  δική μας ατομικής συγκέντρωσης. Στο δεύτερο ημίχρονο, δώσαμε στη Σπόρτινγκ πρωτοβουλία και χάσαμε μπάλες κατά τη μετάβαση που συνήθως δεν χάνουμε.

Ήταν ένα καλό παιχνίδι για την ομάδα μου, αλλά  είμαι απογοητευμένος με το αποτέλεσμα. Η Σπόρτινγκ είναι πιθανότατα χαρούμενη με την ισοπαλία, είμαι απογοητευμένος επειδή χάσαμε δύο σημαντικούς βαθμούς. Έπρεπε να κάνουμε αλλαγές, προσπαθήσαμε, αλλάξαμε αλλά δεν βελτιωθήκαμε. Εκτός από τον Ταρέμι που μπήκε και δημιούργησε μια προϋπόθεση για γκολ. Δείξαμε μία έλλειψη επιθετικότητας που δεν είναι φυσιολογική, ειδικά για νεότερους παίκτες. Υποτιμούμε το πρωτάθλημά μας, αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε καλούς παίκτες και καλούς προπονητές, υπάρχουν ανταγωνιστικές ομάδες. Πρέπει να δουλέψεις και να τρέξεις. Για να κατανοήσουμε τον τρόπο που παίζουμε και την ταυτότητα της Πόρτο, χρειάζεται χρόνος. Όσοι δεν καταλαβαίνουν, λυπάμαι πολύ αλλά δεν μπορούν να είναι στην ομάδα μας».