Όσα έγιναν το βράδυ του Σαββάτου στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα στον αγώνα της Μπελενένσες με την Μπενφίκα αποτελούν θέμα συζήτησης για τη διαχείρηση της κατάστασης από τις ποδοσφαιρικές αρχές της Ιβηρικής χώρας.

Θυμίζουμε πως η γηπεδούχος Μπελενένσες παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με 9 παίκτες, καθώς οι υπόλοιποι είχαν διαγνωσθεί θετικοί στον κορωνοϊό. Η Μπενφίκα προηγούνταν με 7-0 στο ημίχρονο, με τους οπαδούς της όμως να αποχωρούν στο ημίχρονο ως ένδειξη σεβασμού στον αντίπαλο. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με 7 παίκτες για τους γηπεδούχους, όμως δεν διήρκησε πολύ, καθώς λίγο μετά την έναρξή του, ο τερματοφύλακας Ζοάο Μοντέιρο, που αγωνιζόταν ως μέσος λόγω των ελλείψεων δήλωσε τραυματίας και έτσι το παιχνίδι διεκόπη οριστικά καθώς δεν μπορούσε να συνεχιστεί με την Μπελενένσες να έχει μόλις 6 παίκτες διαθέσιμους.

Σαν μια προέκταση των όσων συνέβησαν, στην Πορτογαλία εντοπίστηκαν 13 κρούσματα κορωνοϊού της μετάλλαξης Όμικρον που ξεκίνησε από την Μποτσουάνα και όπως ανακοίνωσε η Αρχή Δημόσιας Υγείας της χώρας, όλα σχετίζονται με παίκτες και προσωπικό της Μπελενένσες.