Το Κατάρ θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και οι διοργανωτές είναι κοντά σε συμφωνία με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, προκειμένου ο παλαίμαχος άσος να γίνει το πρόσωπο της διοργάνωσης, όμως η Διεθνής Αμνηστία τον κάλεσε να σκεφτεί καλά πριν πει το «ναι», αφού πρώτα ερευνήσει τη διαρκή παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

Με το χρονοδιάγραμμα να πιέζει η ανέγερση των γηπέδων γίνεται με τους εργαζόμενους να αναγκάζονται να δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες, χάνοντας ακόμα και τη ζωή τους πολλές φορές.

Αναλυτικά οι δηλωσεις του Σαχά Ντεσμούχ, διευθύνοντα συμβούλου της Διεθνούς Αμνηστίας στην Αγγλία:

«Η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ είναι ανησυχητική, από τη μακροχρόνια κακομεταχείριση των μεταναστών εργαζομένων, μέχρι τα όρια της ελευθερίας του λόγου και την ποινικοποίηση των σχέσεων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Η κακομεταχείριση του Κατάρ προς τους μετανάστες εργάτες, τους ανθρώπους των οποίων η σκληρή δουλειά κάνει δυνατό το Παγκόσμιο Κύπελλο, προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Πρέπει να γίνουν περισσότερα για να αφήσει αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο μια θετική κληρονομιά και να αλλάξει την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ».