Διχάζει η νέα φανέλα της Εθνικής – Οργή στο twitter για τη «σβάστικα» (pics)

Πολύ ντόρο έχει σηκώσει η νέα φανέλα της Εθνικής ομάδας τα τελευταία 24ωρα. Η ΕΠΟ παρουσίασε την εμφάνιση με μότο «Όλη Ελλάδα σε μια φανέλα», ωστόσο οι εντυπώσεις μόνο θετικές δεν είναι.

Αυτό γιατί σε πολλούς έφερε πιο πολύ σε φανέλα της Εθνικής Φινλανδίας και σε άλλους θύμισε σβάστικα προκαλώντας την οργή τους. Μια πρώτη αντίδραση ήρθε από το ΜέΡΑ25 το οποίο σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «σταυρό με αγκυλωτές απολήξεις».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η φανέλα αποτελεί «μια ακόμη επικίνδυνη, χυδαία και απαράδεκτη πράξη εκφασισμού», ενώ μνημονεύει και τον στίχο του Τζίμη Πανούση “Κάγκελα, κάγκελα, κάγκελα παντού, και τα μυαλά στα κάγκελα τ’ αόρατου εχθρού…”συμπληρώνοντας πως «όλο το έθνος προσκυνά σώβρακα και φανέλες». Κι έρχεται η ΕΠΟ, υπό τον γνωστό και μη εξαιρετέο θεωρητικό της ακροδεξιάς, κ. Μπαλτάκο, να βάλει σταυρό τεράστιο στη φανέλα, με αγκυλωτές απολήξεις. Από τη μια η κυβέρνηση φέρνει ακραία αντιδημοκρατικές, επικίνδυνες τροπολογίες δήθεν για να αποκλείσει τη παρουσία των ναζί στη Βουλή, κι από την άλλη κάνει το παν για να τους κανονικοποιήσει στην κοινωνία», καταλήγει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25.

Οργή στο Twitter

Και μετά ήρθε η σειρά του twitter, με πολλούς χρήστες να αφήνουν το δικό τους σχόλιο για τη νέα εμφάνιση της Εθνικής.

Δείτε μερικές από τις αναρτήσεις:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ