Η Εθνική ομάδα βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή μετά την αποχώρηση του Τζον Φαν Σιπ από τον πάγκο της πριν μερικές εβδομάδες και φαίνεται πως θα καταλήξει σε ξένο τεχνικό. Οι άνθρωποι της ΕΠΟ είναι σε επαφές με αρκετούς προπονητές, όμως αυτοί που φαίνεται να έχουν ξεχωρίσει μέχρι στιγμής είναι τέσσερις.

Συγκεκριμένα, στην Εθνική θέλουν μια σημαντική προσωπικότητα και για αυτό τον λόγο τα ονόματα που είναι ψηλότερα στη λίστα είναι αυτά των Ντούγκα, Ντε Μπιάτζι, Ντοναντόνι, Ρούναϊτς, ενώ υπάρχουν ακόμη 1-2 περιπτώσεις που παρακολουθούν οι άνθρωποι της ομοσπονδίας.

Προς το παρόν, έχουν γίνει επαφές και θα γίνουν κι άλλες έτσι ώστε να καταλήξουν τελικά οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας στην καλύτερη λύση για τον πάγκο της εθνικής ομάδας. Οι Ιταλοί ωστόσο από την πλευρά τους επιμένουν πως ο Ντοναντόνι είναι αυτός που έχει το προβάδισμα για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της γαλανόλευκης.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο φαβορί για να αναλάβει την Εθνική, όμως το μόνο σίγουρο είναι πως ο νέος τεχνικός θα είναι ξένος.