«Τουλάχιστον 41 θύματα του κορωνοϊού συνδέονται με το Λίβερπουλ-Ατλέτικο»

«Υπεύθυνο» για τουλάχιστον 41 θανάτους από τον κορωνοϊό είναι το παιχνίδι της Λίβερπουλ με την Ατλέτικο Μαδρίτης για τους «16» του Champions League στις 11 Μαρτίου, όπως αναφέρουν οι Sunday Times.

Την περίοδο που έγινε η ρεβάνς τα μέτρα στη χώρα ήταν πολύ… χαλαρά και έτσι 3.000 οπαδοί των «ροχιμπλάνκος» ταξίδεψαν από τη Μαδρίτη (που τότε ήταν σε έξαρση η πανδημία) στην Αγγλία.

Σύμφωνα έρευνες, η πανδημία παρουσίασε μεγάλη έξαρση έκτοτε και αυτό αποδίδεται (και) στην παρουσία των ταξιδιωτών από την Ισπανία. Πλέον το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η τέταρτη χώρα σε κρούσματα παγκοσμίως με 258.059, ενώ 36.757 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον κορωνοϊό.

«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Ισπανία τότε είχε 640.000 κρούσματα σε αντίθεση με τα 100.000 στην Βρετανία, αλλά ήταν μόλις μια εβδομάδα μπροστά στην εξάπλωση του ιού. Σύμφωνα με αναλυτές του εθνικού συστήματος υγείας της Αγγλίας και ένα μοντέλο που εφαρμόζουν, ο αγώνας αυτός και το φεστιβάλ του Τσέλτεναμ «συνδέονται» αντίστοιχα με τουλάχιστον 41 και 37 θύματα, σε διάστημα από 25 ή 35 ημερών αργότερα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ