Γουλβς: Η ομάδα με την χειρότερη επίθεση και την… καλύτερη άμυνα της Premier League στα πέντε τελευταία ματς!

Είναι δεδομένο πως η Γουλβς αποτελεί μία σκληροτράχηλη ομάδα που τόσο στο «Μολινό», όσο και στις εξορμήσεις της, έχει τον τρόπο να δυσκολεύει τον εκάστοτε αντίπαλό της. Δεν χάνει εύκολα, δημιουργεί ευκαιρίες και κατόρθωσε να αντικαταστήσει επάξια το κενό του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο, αναπληρώνοντάς τον με τον Μπρούνο Λάζε.

Το ξεκίνημα και οι τρεις διαδοχικές ήττες με 1-0 απέδειξε πως «κάθε αρχή είναι και δύσκολη», αλλά η συνέχεια δικαίωσε τις προσπάθειες των «λύκων». Βελτίωσαν την εικόνα τους, ανέβηκαν στην πρώτη δεκάδα και πλέον, μετά το πέρας 15 αγωνιστικών στην Premier League, βρίσκονται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ποιο είναι όμως το εντυπωσιακό της υπόθεσης; Πως καμία ομάδα στις πέντε πιο πρόσφατες αναμετρήσεις του πρωταθλήματος, δεν έχει καλύτερα ή… χειρότερα στατιστικά από την Γουλβς, αναφορικά με το ρεκόρ τερμάτων!

Και αυτό διότι, οι «λύκοι» έχουν πετύχει μόλις ένα γκολ στα πέντε πιο πρόσφατα ενενηντάλεπτα που παρήλθαν, έχοντας όμως δεχθεί και μόλις τρία, με κοινό χαρακτηριστικό αυτών πως δεν έλαβαν χώρα στο πρώτο ημίχρονο των αναμετρήσεων!

Δεν υπάρχει άλλη ομάδα στην Premier League με χειρότερη επίθεση στα πέντε τελευταία ματς της και καλύτερη ανασταλτική λειτουργία, πλην της Μάντσεστερ Σίτι που επίσης έχει δεχθεί τρία γκολ!

Που καταλήγουμε; Πως ναι μεν η Γουλβς δεν θέτει ως στόχο την Ευρώπη, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί στους πρώτους επτά. Οι αριθμοί της άλλωστε, αν και έχουν αρνητικό πρόσημο, αποδεικνύουν τον λόγο!

Δημήτρης Μανάκος

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ