Θέλεις υγεία, αδυνάτισμα ή ευτυχία; Τόσα λεπτά πρέπει να ασκείσαι

3 πράγματα που δεν χρειάζεται η αθλητική διατροφή σου

Δεν χρειάζεται κόπος αλλά τρόπος και σύμφωνα με τις παρακάτω έρευνες θα μάθεις πόσα λεπτά άσκησης χρειάζονται για να πετύχεις το στόχο σου. Θέλεις αδυνάτισμα, ευτυχία ή υγεία; Η απάντηση είναι πιο απλή απ’όσο φαντάζεσαι.

Ζήσε περισσότερο με 90 λεπτά

Περπάτα για μόλις 15 λεπτά 6 φορές την εβδομάδα και θα αυξήσεις το προσδόκιμο ζωής σου κατά 3 χρόνια, σύμφωνα με ταϊβανέζικη έρευνα.

Νιώσε πιο ευτυχισμένη

Η άσκηση ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας και μειώνει το στρες. Επιπλέον, σε μελέτη του Πανεπιστημίου Duke διαπιστώθηκε ότι 45 λεπτά αεροβικής 3 φορές την εβδομάδα είναι τόσο αποτελεσματικά όσο και τα συνταγογραφούμενα φάρμακα για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

Δυνάμωσε την καρδιά σου με 150 λεπτά

Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Circulation βρέθηκε ότι 2,5 ώρες άσκησης την εβδομάδα μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης παθήσεων της καρδιάς στη γυναίκα κατά 14%.

Απότρεψε το διαβήτη

Έρευνα στην επιθεώρηση Journal of Science and Medicine in Sport έδειξε ότι αυτός ο χρόνος άσκησης την εβδομάδα βελτιώνει τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, κάτι που μπορεί να σταματήσει την εμφάνιση διαβήτη τύπου ΙΙ.

Χάσε κιλά με 275 λεπτά

Η υγιεινή διατροφή μαζί με προπονήσεις 55 λεπτών 5 φορές την εβδομάδα θα σε βοηθήσουν να χάσεις 10% του βάρους σου αλλά και να διατηρήσεις την απώλεια, σύμφωνα με μελέτη στην επιθεώρηση Archives of Internal Medicine.

Διάβασε επίσης: Τι να κάνεις για καλύτερο ύπνο και καλύτερη άσκηση; Αερόβια ή ενδυνάμωση; Να φας πρωτεΐνη πριν τον ύπνο;

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ