Τα οφέλη του Taekwondo σε άτομα με διαταραχές αυτιστικού φάσματος

Το Taekwondo αποτελεί μια αρχαία πολεμική τέχνη που αναπτύχθηκε στην Κορέα περίπου πριν από 2000 χρόνια. Προήλθε από τον Choi Hong Hi το 1955 και σήμερα λογίζεται ως μία από τις πιο διαδομένες πολεμικές τέχνες σε παγκόσμιο επίπεδο και ένα από τα πιο δημοφιλή και θεαματικά αθλήματα στον διεθνή χώρο.

Γράφει ο Αλεπλιώτης Δημήτριος, Γυμναστής, Τούμπα

Από το 2000 έγινε επίσημα πλέον και Ολυμπιακό αγώνισμα, οπότε και γνώρισε ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη. Εάν αναλύσουμε τον όρο θα αντιληφθούμε και τη φύση του αθλήματος, όπου Tae σημαίνει τεχνική των ποδιών (χρήση λακτισμάτων), Kwon που σημαίνει τεχνική των χεριών και Do που αναφέρεται στην πνευματική καλλιέργεια του ασκουμένου.

Οι 5 βασικές αρχές του είναι η Ευγένεια, η Ακεραιότητα, η Επιμονή, ο Αυτοέλεγχος και το Αδάμαστο Πνεύμα.

Taekwondo και αναπηρία

 στο Google News, στο Twitter, στο Facebook στο Υoutube και στο Instagram

Αλεπλιώτης Δημήτριος, Γυμναστής, Τούμπα

Ακολούθησε τον Δημήτρη στο Facebook και στο Instagram

Πηγές

  • Η θεραπευτική επίδραση του Taekwondo στα άτομα με αναπηρία, ελληνική ομοσπονδια ταεκβοντο
  • Η επίδραση ενός προγράμματος παρέμβασης με ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ στα κινητικά, γνωστικά και ψυχολογικά χαρακτηριστικά παιδιών με ΔΕΠΥ, Κόρακα Νικολέτα, ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ, 2018
  • Kim, Y., Todd, T., Fujii, T., Lim, J. C., Vrongistinos, K., & Jung, T. (2016). Effects of Taekwondo intervention on balance in children with autism spectrum disorder. Journal of exercise rehabilitation, 12(4), 314–319.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ