“Ένα ασφαλές γυμναστήριο είναι καλύτερο από ένα κλειστό γυμναστήριο.”

…λένε επαγγελματίες της άθλησης του νομού Ηρακλείου.

Τα οφέλη της άσκησης είναι ξεκάθαρα, αυτό που μάθαμε όμως τον τελευταίο χρόνο είναι πως δεν είναι δεδομένα.  Φοβούμενη η κυβέρνηση την διασπορά του ιού, απενεργοποίησε μια γραμμή επαγγελματιών που πραγματικά θα μπορούσαν να είναι οι καλύτεροι “ελεγκτές” της πανδημίας. Ο αθλούμενος που έρχεται στο γυμναστήριο αυτόματα επενδύει στην υγεία του. Ένα  γυμναστήριο σε λειτουργία θα μπορούσε να είναι μέτρο προστασίας, αυτή την στιγμή θα έπρεπε να μας απασχολεί πραγματικά το πως να βοηθήσουμε τον κόσμο να παραμείνει υγιής.

Αν οι λοιμωξιολόγοι λαμβάνανε υπ΄οψιν τους ότι τα γυμναστήρια έχουν σταθερά μέλη, όχι περιοδικούς πελάτες, θα είχαν πάνω από 500 χώρους ελεγχόμενους, απολυμασμένους, ασφαλείς, να δέχονται συγκεκριμένο αριθμό ατόμων κάθε μέρα, και δεν θα ανησυχούσαν για τις συναθροίσεις σε πλατείες και σε σπίτια.  Αν οι λοιμωξιολόγοι επισκεπτόντουσαν ένα χώρο εκγύμνασης θα διαπίστωναν ότι οι ίδιοι έκαναν πολύ καλή δουλεία με την θέσπιση των αυστηρών μέτρων αλλά πολύ καλή δουλειά έκαναν και οι επαγγελματίες που τα τήρησαν και οι πολίτες που προσαρμόστηκαν.

Επειδή όμως τα γυμναστήρια δεν τα επισκέφθηκε κανένας φορέας για να δει πραγματικά ότι αποτελούν μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος, στο Ηράκλειο ανέλαβαν δράση οι επαγγελματίες της άσκησης, δράση #HEALTHYHERAKLIO!

29172DCD 0022 4B86 9BB3 EEC3E9991FEC e1614101345551

Τo #HEALTHYHERAKLIO ξεκίνησε από τους ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων του Ηρακλείου ακριβώς γιατί γνωρίζουν καλά ότι η κρίση που περνάμε είναι πάνω από όλα μια κρίση υγείας και η θωράκιση του οργανισμού πρέπει να είναι προτεραιότητα. Το παιδί θέλει να προστατέψει την υγεία του γονιού, ο γείτονας του γείτονα, ο έμπορος του πελάτη, ο υπουργός του πολίτη, ο επαγγελματίας της άσκησης όμως ΜΠΟΡΕΙ να τους κρατήσει ΟΛΟΥΣ υγιείς.

Μέσω της δράσης προτρέπουμε τους πολίτες του Ηρακλείου, να κινηθούν, να περπατήσουν, να κάνουν γυμναστική στο σπίτι τους, να βγουν έξω να τρέξουν και να παραμείνουν σωματικά και ψυχικά δυνατοί.

Το Ηράκλειο καλεί όλες τις πόλεις να γίνουν HEALTHY και να δώσουν περισσότερο χώρο στην υγεία και λιγότερο στην πανδημία!

Το κείμενο επιμελήθηκε από τους γυμναστηριούχους : Μ. Βασιλείου, Β. Τριγώνης, Δ. Δακανάλης, Γ. Βισκαδουράκης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ