Αποτοξίνωση στο συκώτι (ήπαρ) με 6 τροφές

Όταν καθαρίζουμε το ήπαρ θα πρέπει να εξασφαλίσουμε στον οργανισμό μας διατροφή που απορροφάται εύκολα. Έτσι επιτρέπουμε στο σώμα μας να διατηρεί την σωστή ισορροπία θρεπτικών συστατικών, ηλεκτρολυτών και αντιοξειδωτικών χωρίς να το αναγκάζουμε να κουραστεί για να τα απορροφήσει. Ένα μέσον για να τροφοδοτήσουμε τον οργανισμό μας με όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται χωρίς να κουραστεί να τα απορροφήσει, και ταυτόχρονα να βοηθηθεί στην αποτοξίνωση είναι οι χυμοί.

Παρακάτω παραθέτουμε μερικά συστατικά που θα κάνουν τους χυμούς μας πιο ισχυρούς θρεπτικά, και θα βοηθήσουν στην αποτοξίνωση στο συκώτι μας και τον οργανισμό μας:

Παντζάρια και καρότα

Είναι πλούσια σε φυτικά φλαβονοειδή και β-καροτίνη. Αυτά τα συστατικά βελτιώνουν γενικώς την λειτουργία του ήπατος.

Μήλα και αποτοξίνωση στο συκώτι

Πλούσια σε πηκτίνη, τα μήλα περιέχουν τα απαραίτητα εκείνα συστατικά που θα βοηθήσουν το σώμα να διώξει τις τοξίνες και να καθαρίσει την πεπτική οδό, βοηθώντας παράλληλα το ήπαρ να διαχειριστεί την συνολική διαδικασία καθαρισμού.

Kale

Από τους πιο ισχυρούς συμμάχους του ήπατος στην διαδικασία για αποτοξίνωση στο συκώτι, τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά όπως το kale μπορούν να φαγωθούν ωμά, μαγειρεμένα, ή σε χυμό. Εξαιρετικά πλούσια σε χλωροφύλλη, απορροφούν από το αίμα τις τοξίνες που προέρχονται από το περιβάλλον, και εξουδετερώνουν τα τοξικά μέταλλα, τα χημικά και τα εντομοκτόνα, καθαρίζοντας τα τρόφιμα και προστατεύοντας το συκώτι.

Τζίντζερ

Έχει χρησιμοποιηθεί ανά τους αιώνες για να αντιμετωπίσει προβλήματα του πεπτικού συστήματος όπως τα φουσκώματα, η δυσκοιλιότητα, το πρήξιμο. Επιπρόσθετα πιστώνεται αποτελεσματικότητα κατά των ελκών που προέρχονται από το στρες.

Λεμόνια

Τα κιτρικά φρούτα όπως τα λεμόνια, περιέχουν πολύ μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C η οποία βοηθάει το σώμα να μετατρέπει τις τοξίνες σε υδατοδιαλυτές ουσίες. Πίνοντας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού ή lime το πρωί βοηθάμε σημαντικά το συκώτι.

Ακολούθησε το fmh.gr στο Twitter, στο Facebook στο Υoutube και στο Instagram

Πηγή : itrofi

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ