4 ασκήσεις με kettlebell για εκρηκτική δύναμη

Το δράμι δεν είναι κάποιο σύγχρονο εργαλείο στον κόσμο του fitness. Η ιστορία του πηγαίνει πολύ παλιά και φτάνει μέχρι τον 18ο αιώνα. Ποιος όμως ήταν εκείνος που το έκανε διάσημο; Στα τέλη του 19ου αιώνα και τις αρχές του 20ου, στις παγωμένες εκτάσεις της Ρωσίας, ένας strongman με το όνομα Pyotr Kryloff έβγαζε το ψωμί του εκτελώντας απίστευτους γυμναστικούς άθλους με αυτό σαν κύριο όπλο. Το πιο χαρακτηριστικό κόλπο του για το τσίρκο που δούλευε ήταν το εξής: έκανε τον σταυρό του κρατώντας ένα δράμι των 35 κιλών.

 

Τι είναι όμως εκείνο που κερδίζεις αν βάλεις το kettlebell στο πρόγραμμά σου; Σε αντίθεση με ό,τι νομίζουν πολλοί, τα δράμια δεν είναι καλά μόνο για να φουσκώσουν τους μυς σου.

Αποτελούν ιδανική λύση για να αυξήσεις με φυσικό τρόπο την τεστοστερόνη, να γραμμώσεις χέρια και ώμους, να κάνεις την καρδιά σου να λειτουργεί πιο σωστά, και -κυρίως- να αναπτύξεις την εκρηκτικότητά σου. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως πολλοί αρσιβαρίστες τα χρησιμοποιούν στη δική τους προπόνηση.

Kettlebell, το μυστικό της εκρηκτικότητας

Η προπόνηση με κettlebell, λοιπόν, είναι ιδιαίτερα δυναμική. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ασκήσεις και άπειρες παραλλαγές που μπορείς να βάλεις στο πρόγραμμά σου. Ας ξεκινήσουμε όμως από εκείνες που μπορούν να σου φανούν πιο χρήσιμες.

Sumo Deadlift

View this post on Instagram

A post shared by morrison (@morrisonespinoza)

Εξαιρετική άσκηση για ισχία και τετρακέφαλους, οι άρσεις θανάτου ανεβαίνουν level όταν τους προσθέσεις ένα δράμι. Μάλιστα, το sumo deadlift αποτελεί ιδανική εισαγωγή για την προπόνησή σου.

Swning με τα δύο χέρια

Η βάση για κάθε fitness πρόγραμμα με δράμια. Ναι, γυμνάζει ολόκληρο το σώμα, θα νιώσεις όμως την ένταση κυρίως σε ισχία, τετρακέφαλους, και ώμους. Είναι μία πολύ καλή προσθήκη έτσι ώστε να αναπτύξεις την απαραίτητη εκρηκτικότητα που χρειάζονται οι άρσεις θανάτου και τα βαθιά καθίσματα.

Επολέ-ζετέ

View this post on Instagram

A post shared by Patrick (@jedimindpatricks)

Από το ρεπερτόριο της άρσης βαρών στο δωμάτιό σου. Το σώμα σου θα ζοριστεί μετά από μερικά σετ, ίσως την άλλη μέρα το νιώσεις πιασμένο. Λίγος πόνος όμως αξίζει όταν φέρνει μεγάλα αποτελέσματα.

Turkish Getup

Σου μοιάζει με εύκολη άσκηση; Καλό είναι να το σκεφτείς ξανά. Εδώ έχουμε να κάνουμε με δολοφονική ένταση για όλο το κορμί (ισχία, πόδια, ώμοι, μπράτσα) η οποία όμως αναπτύσσει τόσο την ισορροπία όσο και την εκρηκτικότητα. Καθόλου άσχημα δηλαδή.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ