Νεοκλής Αβδάλας: Η Εθνική ήταν όνειρό μου από παιδί!

Νεοκλής Αβδάλας: Η Εθνική ήταν όνειρό μου από παιδί!

Ο Νεοκλής Αβδάλας μίλησε για τη συμμετοχή του στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας μας στο επίσημο site της ΕΟΚ.

Ο 18χρονος γκαρντ μοιράστηκε το παιδικό του όνειρο που πραγματοποιήθηκε, τη συνεργασία του με έμπειρους συμπαίκτες, αλλά και τις συμβουλές του προπονητή της ομάδας, Βασίλη Σπανούλη.

Πώς νιώθει κάποιος που καλείται στην Εθνική Ανδρών για πρώτη φορά;

“Είναι συναρπαστικό για μένα. Μια μοναδική εμπειρία. Από παιδί ονειρευόμουν να βρίσκομαι ανάμεσα σε αυτούς τους παίκτες και τώρα που είμαι εκεί, προσπαθώ να απορροφώ όσα περισσότερα μπορώ”.

Παρατηρώντας παίκτες της ηλικίας σου να εργάζονται μαζί, τι μαθαίνεις;

“Όλα. Κάθε θετική εμπειρία. Από τις συζητήσεις στα αποδυτήρια, έως ό,τι συμβαίνει στις προπονήσεις. Κάνω παρατηρήσεις και αφήνομαι να εμπνεύσομαι από τους συμπαίκτες μου”.

Και από τον προπονητή Σπανούλη;

“Ο κόουτς είναι μια φιγούρα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ! Είναι εκπληκτικό που με επέλεξε και μου δίνει το προνόμιο να είμαι κοντά του. Με έχει συμβουλέψει να παίζω με αυτοπεποίθηση και να δοκιμάζω τα σουτ μου. Μου λέει επίσης ότι το μπάσκετ δεν γνωρίζει ηλικία”.

Συμπληρώνεται μια εβδομάδα προπονήσεων. Σε λίγο καιρό θα παίξετε φιλικά προετοιμασίας για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Τι εστιάζεις περισσότερο αυτές τις μέρες;

“Είμαστε αφοσιωμένοι στους φιλικούς αγώνες που έρχονται. Προσπαθούμε να βελτιώνουμε την ομάδα μας καθημερινά για να είμαστε έτοιμοι όταν έρθει η ώρα του Τουρνουά και να διεκδικήσουμε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες”.

Πιστεύεις ότι η Εθνική μας μπορεί να είναι έτοιμη για το Προολυμπιακό Τουρνουά παρά το στενό χρονικό πλαίσιο προετοιμασίας;

“Ναι, πιστεύω πως μπορεί. Η ομάδα έχει παίκτες με μεγάλη εμπειρία, που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για επιτυχία. Και με τον Σπανούλη στον πάγκο, που έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα με την Εθνική, είμαστε σε καλό δρόμο”.

Τι ρόλο θα έχουν οι οπαδοί στην όλη διαδικασία;

“Θα είναι υποστηρικτικοί, όπως πάντα! Πιστεύω ότι το γήπεδο θα γεμίσει γιατί οι Έλληνες φίλαθλοι πεινούν για μια νέα επιτυχία της Εθνικής μας”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ