Πόσοι παίζουν Hearthstone σήμερα;

Το να φτιάξεις ένα card game φαίνεται πιο απλό από το να φτιάξεις ένα triple-A σαν το Call fo Duty. Τα παιχνίδια αυτά συνήθως έχουν δύο παίκτες και αργό tempo ούτως ή άλλως.

Ο χρόνος ωστόσο που επενδύεται για την προσθήκη ακόμη και μίας νέας κάρτας είναι απίστευτος, μιας και αυτή μπορεί να έχει interactions με άλλες 100 που υπάρχουν στο παιχνίδι, με τους devs να ελέγχουν κάθε πιθανό σενάριο. Αυτό σημαίνει πως η κατασκευή και η προώθηση ενός card game στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου εύκολη.

Πόσοι παίζουν Hearthstone σήμερα;

Το Hearthstone μετά την κυκλοφορία του στα PC το 2014 γρήγορα προωθήθηκε και στα κινητά τηλέφωνο, με επίσημο launch ένα χρόνο αργότερα. Αυτό έδωσε ώθηση σε νέους παίκτες να το δοκιμάσουν μιας και τα mobile παιχνίδια έχουν διαφορετικό κοινό.

Μετά από εφτά χρόνια κυκλοφορίας το παιχνίδι είναι ακόμη στην κορυφή της κατηγορίας του. Κάθε στιγμή παίζουν γύρω στους 200.000 με 270.000 παίκτες σύμφωνα με το Playercounter.com. Ωστόσο, να σημειωθεί πως το Player base του παιχνιδιού φτάνει τα 100 εκατομμύρια, αριθμός εξωφρενικός για ένα card game. Παράλληλα, το card game της Riot Games ‘Legends of Runterra’ δε δείχνει να αποτελεί απειλή για το Hearthstone το οποίο παίζει … μόνο του.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ