Βυτίνα: Κάνουμε ένα φωτογραφικό ταξίδι μέσα από εντυπωσιακές εικόνες!

Η  Βυτίνα, είναι ένας από τους πιο διάσημους ορεινούς προορισμούς στην Πελοπόννησο, ο καλύτερος προορισμός για το απόλυτο χειµερινό ταξιδιωτικό mood! Κάτω από άλλες συνθήκες αυτό το διάστημα θα είχε την τιμητική της καθώς πρόκειται επίσης και για έναν κατεξοχήν χριστουγεννιάτικο προορισμό.

Βυτίνα Αρκαδίας

Η Ελλάδα έχει τόσες ακόμα πολλές ομορφιές που δυστυχώς όλο αυτό το διάστημα δεν μπορούμε να χαρούμε αφού δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε, τουλάχιστον με τον κανονικό τρόπο γι αυτό και εδώ θα κάνουμε ένα υπέροχο φωτογραφικό ταξίδι σε ένα από τα πιο γραφικά και γνωστά κεφαλοχώρια της Αρκαδίας, τη Βυτίνα.

Βυτίνα Αρκαδίας, μέσα στο χωριό
Βόλτα στα δρομάκια του χωριού, Βυτίνα Αρκαδίας

Δείτε επίσης και Ένα υπέροχο ξενοδοχείο στη Βυτίνα με μοναδική θέα στο βουνό και πισίνα – από τον Τάσο Δούση

Το χωριό

Το χωριό βρίσκεται 38 χλμ. από την πρωτεύουσα του νομού, την Τρίπολη, έχει μία υπέροχη θέα, παραδοσιακή αρχιτεκτονική και πρόσβαση προς το Χιονοδρομικό Κέντρο του Μαινάλου, καθώς και στα χωριά του Μαίναλου και της Γορτυνίας, όπως η Στεμνίτσα, η Δημητσάνα και τα Λαγκάδια. Δημητσάνα: Φωτογραφικό “ταξίδι” στο στολίδι του Μοριά… Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες!

Εκκλησία Βυτίνα Αρκαδίας
Vytina 12 scaled

Χτισµένη σε υψόµετρο 1.033 µ., στους πρόποδές του Μαίναλου, η Βυτίνα έχει το δικό της φανατικό κοινό για τις χειµερινές εξορµήσεις, µε ατού της την εύκολη πρόσβαση (µόλις 15 χλµ.) στο χιονοδροµικό κέντρο Μαινάλου!

Στο χωριό μπορείτε να κάνετε µια στάση στο Λαογραφικό Μουσείο και την Εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα, που είναι και ο Πολιούχος, ενώ κοντά στην πλατεία θα ανακαλύψετε τη Βιβλιοθήκη της Βυτίνας, µε αξιόλογο ιστορικό αρχείο, καθώς και το πετρόκτιστο κτήριο του «Ελληνικού Σχολείου», της περίφηµης σχολής που ιδρύθηκε το 1782.

Εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα, Βυτίνα

Η κοντινή της απόσταση, όµως, από την Αθήνα την καθιστά αυτοµάτως και ιδανικό προορισµό για τις εκδροµές του Σαββατοκύριακου – ακόµα και για ηµερήσιες! Φτάνοντας, αφήστε το αυτοκίνητο και σεργιανίστε στα λιθόστρωτα σοκάκια, για να ανακαλύψετε κάθε γωνιά της.

Εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα, καμπαναριό Βυτίνα
Βυτίνα

Ανακαλύψτε επίσης έναν άλλο γραφικό οικισμό στην Αρκαδία, τον Κοσμά ή αλλιώς το «μπαλκόνι της Κυνουρίας»

Παλιά πέτρινα αρχοντικά µαρτυρούν την ξεχωριστή αρχιτεκτονική του τόπου, µε το περίφηµο µαύρο µάρµαρο της περιοχής να δεσπόζει, ενώ στην καρδιά του χωριού η ολοζώντανη κεντρική πλατεία  –µε το µπρούτζινο άγαλµα του πρωτοπόρου Βυτιναίου µαθητή της Αντίστασης Ματθαίου Πόταγα– συγκεντρώνει γύρω της παραδοσιακά ταβερνάκια, ατµοσφαιρικά cafés και τουριστικά µαγαζάκια µε τοπικά προϊόντα.

Στην πλατεία του χωριού, Βυτίνα
Το άγαλμα στην πλατεία του χωριού

Τοπικά Προϊόντα

Μη φύγετε, αν δεν προµηθευτείτε χειροποίητα ζυµαρικά, καρύδια, βότανα, φυσικά το κορυφαίο µέλι «Ελάτης Μαινάλου Βανίλια» αλλά και ξυλόγλυπτα, αφού η περιοχή υπήρξε κέντρο ξυλογλυπτικής και υφαντουργίας.

 χειροποίητα ζυµαρικά, Βυτίνα
τοπικά προϊόντα Βυτίνα
 χειροποίητα ζυµαρικά, μέλι και άλλα παραδοσιακά προϊόντα
αντικείμενα λαογραφίας, Βυτίνα

Τοπ εμπειρία

Παίρνοντας τον δρόµο της επιστροφής, κρατήστε µαζί σας την πιο όµορφη εικόνα µε έναν περίπατο στον διάσηµο «Δρόµο της Αγάπης»! Πρόκειται για ένα ροµαντικό δεντροσκέπαστο –από σφενδάµια και πλάτανους– δροµάκι στην είσοδο της Βυτίνας, όπου ειδικά το φθινόπωρο και την άνοιξη η φύση «ζωγραφίζει»!

Το όνοµα και η ιστορία του θα σας πάνε χρόνια πίσω, όταν οι νέοι έκαναν το περίπατό τους, πρωτογνωρίζοντας τους µελλοντικούς τους συζύγους! Και αν εσείς δεν συµµερίζεστε την ίδια ροµαντική διάθεση, σίγουρα θα απολαύσετε το πανέµορφο τοπίο!

Ο Δρόµος της Αγάπης
Ο Δρόµος της Αγάπης, Βυτίνα
Βόλτα στον Δρόµο της Αγάπης

Γνωρίστε επίσης το Ελληνικό: Το “άγνωστο” χωριό της Ορεινής Αρκαδίας που θα σας εντυπωσιάσει με την αρχοντιά και την αυθεντικότητα του!

Tip

Όταν βρεθείτε στη Βυτίνα κάντε οπωσδήποτε mini tour έως τη Στεµνίτσα και τη Δηµητσάνα. Προτιµήστε τη διαδροµή µέσω Ελάτης –είναι πραγµατικά πανέµορφη– και κάντε στάσεις στα όµορφα χωριά για µια βόλτα και έναν καφέ, προτού πάρετε τον δρόµο της επιστροφής (η διαδροµή µέχρι τη Δηµητσάνα είναι 40 χλµ. και θα χρειαστείτε περίπου 1 ώρα).

Σεργιάνι στα 5 πιο γραφικά χωριά της Ελλάδας – Ποια κλέβουν τις εντυπώσεις;

Εκεί μπορείτε να απολαύσετε την εκπληκτική ομορφιά των βουνών της Αρκαδίας, να βρεθείτε σε παλιούς οικισμούς, γραφικά σοκάκια και παραδοσιακές διαδρομές, καθώς και να απολαύσεις εκλεπτυσμένες γεύσεις και όμορφες ζεστές γωνιές για καφέ και ποτό…

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ