3+1 οικονομικοί προορισμοί με το αυτοκίνητο κοντά στην Αθήνα για μικρές εκδρομές!

Φύγαμε για εκδρομή έστω και μονοήμερη! Το καλοκαίρι οι περισσότεροι ψάχνουν ευκαιρίες να κάνουν μια εκδρομή. Εδώ ανακαλύψαμε 4 κοντινούς στην πρωτεύουσα προορισµούς, που οι δύο συνδυάζονται με θάλασσα και μπάνιο και οι άλλοι 2 με βόλτα στο βουνό και επαφή με τη φύση επικεντρωθήκαµε στα… καλύτερά τους και σας προτείνουµε να πάτε τώρα ειδικά που μπροστά μας είναι Σαββατοκύριακο. Plus θα φτάσετε εύκολα και γρήγορα με την άνεση του αυτοκινήτου σας!

Ελικώνας, Κυριάκι Βοιωτίας

Ελικώνας

Γιατί ποιος λέει ότι μια εκδρμή το καλοκαίρι πρέπει απαραίτητα να συνδυάζεται με μπάνιο στη θάλασσα; Αν θέλετε να… δροσιστείτε εδώ θα έρθετε σε τετ α τετ με τη φύση! Μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα, ο Ελικώνας είναι βουνό της Βοιωτίας και σύμφωνα με τη μυθολογία εδώ είχαν το σπίτι τους οι Ελικωνιάδες Μούσες. Στις βορειοδυτικές πλαγιές του, βρίσκεται το αλπικής ομορφιάς  Κυριάκι, ένα χωριό της Βοιωτίας, χτισµένο σε ένα καταπράσινο τοπίο, σε υψόµετρο 720 µέτρων, σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, μόλις 133 χλμ. δηλαδή περίπου 2 ώρες με το αυτοκίνητο. Εδώ θα κάνετε βόλτα σε γραφικά ήσυχα στενά, θα βρείτε ταβερνάκια και πολλά σημεία που μπορείτε να θαυμάσετε το τοπίο, τη φύση, τη θέα και κυρίως να ξεφύγετε από την καθημερινότητα αλλά και την πολυκοσμία.

Χαλκίδα

Σε μία ώρα περίπου από την Αθήνα έχεις φτάσει σ΄αυτή την υπέροχη πόλη, την πρωτεύουσα της Εύβοιας. Ιδανικός προορισμός ειδικά όταν ο καιρός είναι καλός για τους κατοίκους της Αθήνας κυρίως, αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια η Χαλκίδα και σε αυτό δεν συντελεί μόνο η πολύ κοντινή της απόσταση από την Αθήνα αλλά το γεγονός ότι πρόκειται για μια πολύ όμορφη πόλη με φόντο τη θάλασσα, πολλές επιλογές για τον επισκέπτη και φυσικά δεκάδες αξιόλογες προτάσεις για καφέ και φαγητό κυρίως φρέσκα ψάρια και θαλασσινά για τα οποία άλλωστε φημίζεται, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εξίσου εκλεκτές προτάσεις σε εστιατόρια, μεζεδοπωλεία και παραδοσιακές ταβέρνες.

Κόκκινο Σπίτι, Χαλκίδα

Αν και είναι προορισμός για κάθε εποχή, κάθε ημέρα και κάθε ώρα, καθώς πρόκειται για μια μεγάλη σχετικά πόλη, τι καλύτερο, όταν ο καιρός είναι καλοκαιρινός, να είναι κάποιος με την παρέα του στη θάλασσα για να κάνει το μπάνιο του και μετά να απολαύσει εκλεκτές θαλασσινές γεύσεις δίπλα στο κύμα! Μάλιστα ο λόγος αυτός είναι ο πρώτος για τον οποίο θα έρθουν στην πόλη επισκέπτες ξανά και ξανά, γεγονός που έχει κάνει τη Χαλκίδα τον δημοφιλέστερο προορισμό για Σαββατοκύριακο αλλά ακόμα και για μια εκδρομή λίγων ωρών.

3+1 οικονομικοί προορισμοί με το αυτοκίνητο κοντά στην Αθήνα για μικρές εκδρομές!

Ερωτοσπηλιά, Πόρτο Ράφτη

Η ιδανική εκδρομή για μπάνιο! Μια όαση με χρυσή αμμουδιά, διάφανα νερά και μόλις 45 λεπτά από την Αθήνα.

Η Αττική είναι όλο εκπλήξεις! Για όσους επιθυμούν μια μικρή εκδρομούλα στην παραλία ακόμα και μπάνιο, σας έχουμε την καλύτερη ιδέα: Μια μαγική παραλία που βρίσκεται μόλις 36 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, η Ερωτοσπηλιά που ουσιαστικά είναι ένας μικρός κόλπος.

Πρόκειται για μια πανέμορφη παραλία και από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των Αθηναίων ενώ είναι επίσης γνωστή ως “Το λιμανάκι των ερωτευμένων” καθώς έχει τη φήμη ως η πιο ερωτική παραλία της Αττικής! Ο μικρός κόλπος είναι καλά προφυλαγμένος από τα μελτέμια και έχει άμμο, σκιά από τα δέντρα που βρίσκονται στις άκρες του, σπηλιές και διάφανα νερά.

Η ξύλινη καντίνα της παραλίας προσφέρει ροφήματα και πρόχειρα γεύματα. Η Ερωτοσπηλιά όμως οφείλουμε να πολυμε ότι είναι τόσο δημοφιλής που τα Σαββατοκύριακα είναι σχεδόν απροσπέλαστη…

Ερωτοσπηλιά Πόρτο Ράφτη

Φενεός, Αρκαδία

Λίμνη Δόξα ελβετία Ελλάδας

Αν ψάχνετε κάτι ιδιαίτερο και αγαπάτε τη φύση, τότε ο Φενεός στην Αρκαδία αποτελεί πολύ καλή επιλογή. Αξίζει να το τολμήσετε για μονοήμερη (παρόλο που απέχει 2 ώρες από την Αθήνα), γιατί το σκηνικό είναι σαν παραμυθένιο… Θα βρείτε μαγαζιά με μεγάλη ποικιλία σε τοπικά προϊόντα και όχι μόνο. Η θέα από πολλά σημεία της περιοχής είναι μαγευτική!

Φενεός

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ