Τα Μαγνητικά Πεδία πάνε στα φετινά βραβεία Όσκαρ – Η επίσημη πρόταση της Ελλάδας

Τα “Μαγνητικά Πεδία” ετοιμάζονται να βάλουν τα καλά τους γιατί πάνε στα φετινά βραβεία Oscars! Το Υπουργείο Πολιτισμού και η επταμελής Επιτροπή του επέλεξαν την ταινία του σκηνοθέτη Γιώργου Γούση για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 95η Τελετή Απονομής των Όσκαρ στην κατηγορία “Διεθνούς Ταινία Μεγάλου Μήκους” (πρώην Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας). 

Η πρόταση να μας εκπροσωπήσουν τα “Μαγνητικά Πεδία” στα Oscars του 2023 έγινε μετά από διεξοδική συζήτηση, όπως αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωση το Υπουργείο Πολιτισμού, έκρινε ότι πρόκειται για μία ταινία που μιλάει απευθείας στον θεατή, ενώ δύναται να σταθεί σε ένα διεθνές κοινό, από τη στιγμή που πραγματεύεται ένα θέμα οικουμενικό, αυτό της υπαρξιακής κρίσης. 

Βέβαια, αυτή είναι μόλις η αρχή για τα Μαγνητικά Πεδία καθώς απέχουν πολύ ακόμη από το να βρεθούν στην τελική λίστα επιλογής της Ακαδημίας, με την πρώτη σημαντική ημερομηνία για το εάν θα βρεθούν στην λαμπερή βραδιά να είναι η 21η Δεκεμβρίου 2022. 

Εάν συμπεριληφθούν στην ανακοίνωση της Shortlist των Oscars 2023, τότε η επόμενη ημερομηνία είναι στις 24 Ιανουαρίου 2023 όταν και θα ανακοινωθούν επίσημα οι τελική υποψηφιότητες. 

aDRXO8I

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα μεριμνήσει για την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών εκπροσώπησης της Ελλάδας στην 95η διοργάνωση των βραβείων Oscar, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου” καταλήγει η ανακοίνωση.

Παίζουν οι: Έλενα Τοπαλίδου και Αντώνης Τσιοτσιόπουλος. 

Η σύνοψη της ταινίας: 

Μετά την τυχαία συνάντησή τους φτάνοντας στην Κεφαλονιά, μια γυναίκα και ένας άνδρας αποφασίζουν να περιπλανηθούν μαζί στο νησί σε αναζήτηση του κατάλληλου μέρους να θάψουν ένα μεταλλικό κουτί. Ένα συγκινητικό και τρυφερό road movie με μεγάλη καρδιά, και το εξαιρετικό πρωταγωνιστικό δίδυμο της Έλενας Τοπαλίδου και του Αντώνη Τσιοτσιόπουλου, η χημεία μεταξύ των οποίων είναι… μαγνητική.

46lwNBe

Τα Μαγνητικά Πεδία προβάλλονται ακόμη σε ορισμένους κινηματογράφους αλλά και μέσα από την υπηρεσία του Cinobo. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ