Διαλύει κάθε ρεκόρ το budget της σειράς Lord of the Rings – Επίσημα η ακριβότερη τηλεοπτική παραγωγή

Όλος ο χρυσός του Lonely Mountain -και κάτι ψιλά- θα κοστίσει η άκρως αναμενόμενη τηλεοπτική σειρά του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών που ετοιμάζει εδώ και καιρό η Amazon Studios. Σας είχαμε μεταφέρει παλαιότερα δημοσιεύματα που ήθελαν την Amazon να ξοδεύει ένα ομολογουμένως δυσθεώρητο ποσό που ξεπερνούσε τα $500 εκατομμύρια για την παραγωγή πολλαπλών σεζόν, όμως η αλήθεια είναι πιο σοκαριστική από ότι θα περίμενε κανείς.

Το The Hollywood Reporter μεταδίδει επίσημα πως το budget της σειράς “Lord of the Rings” θα κοστίσει περί τα $465 εκατομμύρια για την πρώτη σεζόν και μόνο! Αυτομάτως αυτό σημαίνει ότι θα είναι η ακριβότερη τηλεοπτική παραγωγή στην ιστορία, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά φήμες που είχαν ακουστεί κατά καιρούς. Τα στοιχεία δημοσιεύτηκαν πρώτα από την επιτροπή διαφάνειας της κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας, με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Τουρισμού, Stuart Nash, να προβαίνει στο εξής σχόλιο:

“Μπορώ να σας πω ότι η Amazon θα ξοδέψει περί τα $650 εκατομμύρια δολάρια (Νέας Ζηλανδίας) για την πρώτη σεζόν και μόνο. Είναι κάτι το φανταστικό, πράγματι…θα είναι η μεγαλύτερη τηλεοπτική σειρά που έγινε ποτέ.

DTsNpjk

Αυτό το ποσό σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ και θέτει ένα νέο που προκαλεί δέος σε όποιο δίκτυο ή streaming υπηρεσία θέλει να επιχειρήσει κάτι παρόμοιο, δείχνοντας παράλληλα πόσο σοβαρά έχει πάρει την τηλεοπτική μεταφορά ενός ιερού έπους όπως αυτό του Τόλκιν.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ