Πελόμα Μποκιού: Πέθανε ο Τάκης Μαρινάκης – Ο ντράμερ του θρυλικού συγκροτήματος

Στη θλίψη βυθίστηκε ο καλλιτεχνικός κόσμος, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο Τάκης Μαρινάκης, ο γνωστός ντράμερ του θρυλικού συγκροτήματος “Πελόμα Μποκιού”.

Ο ίδιος έγινε γνωστός ως σολίστ κρουστών σε συγκροτήματα ροκ και τζαζ μουσικής, όπως το συγκρότημα του Β’ Προγράμματος της Ε.Ρ.Τ. με τον Κυριάκο Σφέτσα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος κρουστών ‘Σείστρον’.

ADVERTISING

Ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα που πήρε δίπλωμα κρουστών από το Ωδείο Αθηνών το 1982, με δάσκαλο τον Ν. Καρατζίνο.

Έπαιξε για πρώτη φορά στην Ελλάδα έργα όπως το Κοντσέρτο για κρουστά του Α. Ζολιβέ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, το Κοντσέρτο για μαρίμπα του Πολ Κρέστον με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Κοντσέρτο για κρουστά του Σάββα Ζάννα με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ., αφιερωμένο στον ίδιο. Επίσης το Κοντσέρτο για μαρίμπα και έγχορδα του Νέι Ροζάουρο με την Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, το Κοντσερτίνο για ξυλόφωνο και ορχήστρα του Μαγιουτσούμι με την Κ.Ο.Α., καθώς και σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση τη Μικρή νυχτερινή διασκέδαση του Νίκου Σκαλκώτα.

Είχε μόνιμη συνεργασία με το Μάνο Χατζιδάκι, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, το Μίκη Θεοδωράκη, το Σταύρο Ξαρχάκο, το Γιάννη Μαρκόπουλο κ.ά.

Ήταν Α κορυφαίος στα τύμπανα στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και καθηγητής στο Ωδείο Αθηνών από το 1986.

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος επιβεβαίωσε την δυσάρεστη είδηση του θανάτου του, μέσα από μια ανάρτηση στο Facebook, στην οποία εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Η εξόδιος Ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 21/3 στις 14.00 στον Ιερό Ναό Παναγίας Παντοβασίλισσας Ραφήνας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ