Ο Μπομπ Ντίλαν κατηγορείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά ένα 12χρονο κορίτσι

Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, κατατέθηκε αγωγή εις βάρος του Μπομπ Ντίλαν, που ισχυρίζεται ότι ο βραβευμένος με Νόμπελ μουσικός έδωσε ναρκωτικά και αλκοόλ σε 12χρονο κορίτσι, το οποίο στη συνέχεια κακοποίησε σεξουαλικά το 1965.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην αγωγή, ο μουσικός “έγινε φίλος και δημιούργησε μία συναισθηματικούς δεσμούς με την ενάγουσα”, η οποία κατονομάζεται ως JC, και την κακοποίησε για περισσότερο από έξι εβδομάδες, μεταξύ Απριλίου και Μαΐου του 1965.

Η αγωγή που κατατέθηκε την Παρασκευή υπέρ της JC, μιας 68χρονης σήμερα γυναίκας που ζει στο Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ, ισχυρίζεται ότι ο 23χρονος τότε Μπομπ Ντίλαντ “εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητά του ως μουσικός με σκοπό να κάνει τη JC να τον εμπιστευτεί και έτσι να καταφέρει να ασκεί έλεγχο πάνω της με απώτερο σκοπό να την κακοποιήσει σεξουαλικά”.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, ο Ντίλαν “έκτισε μία σχέση με τη JC προκειμένου να ρίξει τις αναστολές της με σκοπό να την παρενοχλήσει, κάτι που έκανε, δίνοντάς της ναρκωτικά, αλκοόλ και εκφοβίζοντάς τη με σωματική βία, γεγονός που την σημάδεψε συναισθηματικά και της άφησε ψυχολογικά τραύματα τα οποία την ακολουθούν μέχρι και σήμερα”.

Σύμφωνα με το Guardian, η αγωγή ισχυρίζεται ότι ο Ντίλαν, με πραγματικό όνομα Ρόμπερτ Άλεν Ζίμερμαν, κακοποίησε την ενάγουσα πολλές φορές, ενώ κάποια περιστατικά συνέβησαν στο φημισμένο ξενοδοχείο Τσέλσι στο Μανχάταν. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι συναισθηματικές επιπτώσεις της κακοποίησης της JC περιλαμβάνουν κατάθλιψη και “μόνιμο άγχος που αποτρέπει το θύμα από το να συμμετέχει σε καθημερινές δραστηριότητες”.

Η JC ζητά αποζημίωση και να πραγματοποιηθεί δίκη ορκωτών για τις καταγγελίες της επίθεσης, της παράνομης κατακράτησης και πρόκλησης συναισθηματικής δυσφορίας, τα επακόλουθα της οποίας την οδήγησαν να αναζητήσει ιατρική περίθαλψη.

Εκπρόσωπος του 80χρονου σήμερα Ντίλαν, ανέφερε στον Guardian τη Δευτέρα ότι “η καταγγελία για ένα περιστατικό που συνέβη πριν από 56 χρόνια είναι αναληθής και θα το υπερασπιστεί σθεναρά”.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ