Κώστας Μπίγαλης: Το ατύχημα με το βαρέλι και η συνεργασία με τον Άντονι Χόπκινς

Καλεσμένος στην εκπομπή “Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν” της ΕΡΤ βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (23/11) ο Κώστας Μπίγαλης, ο οποίος αποκάλυψε ένα περιστατικό που συνέβη όταν ήταν μικρός με τη γειτόνισσά του, η οποία του έσωσε τη ζωή όταν έπεσε με το κεφάλι μέσα σε ένα βαρέλι.

“Η Τζένη μου έσωσε τη ζωή. Ήταν γειτόνισσά μου στη Νέα Χαλκηδόνα. Όταν ήμουν πολύ μικρός, 5-6 ετών, μια μέρα παίζαμε μπάλα σε ένα σπίτι στην ταράτσα. Ήταν ένα βαρέλι με νερό εκεί και έπεσε η μπάλα μέσα. Εγώ, μικρός και παράτολμος όπως ήμουν, έσκυψα μέσα στο βαρέλι να πιάσω την μπάλα και έπεσα μέσα. Το κεφάλι μέσα, τα πόδια απ’ έξω, δεν μπορούσα να βγω. Η Τζένη, που ήταν δύο χρόνια μεγαλύτερη από μένα, με άρπαξε από τα πόδια σαν το κοτόπουλο και με έβγαλε έξω. Και μου είπε “κάτσε εδώ στον ήλιο να στεγνώσεις, μη σε δείρει η μάνα σου”, περιέγραψε ο γνωστός τραγουδιστής.

ADVERTISING

Μου έσωσε τη ζωή. Ήταν ένα μικρό κοριτσάκι, θα μπορούσε να είχε φοβηθεί, να μην είχε κάνει τίποτα και εγώ να είχα πνιγεί“, σημείωσε.

Ο Μπίγαλης για τη συνεργασία του με τον Άντονι Χόπκινς

Παράλληλα, ο Κώστας Μπίγαλης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην συνάντησή του με τον κορυφαίο ηθοποιό, Άντονι Χόπκινς, σε μία μίνι σειρά στην οποία συμμετείχε σε νεαρή ηλικία.

“Ήμουν μαθητής στη σχολή του Θεοδοσιάδη και τότε γινόταν μία μεγάλη παραγωγή της Universal, με σκηνοθέτη τον Ρόμπερτ Ντέι. Ήταν μία μίνι σειρά τεσσάρων επεισοδίων με τίτλο “Peter and Paul”, εγώ ήμουν μαθητής στη σχολή και μου λένε άμα θέλετε πηγαίνετε να κάνετε οντισιόν. Πήγα και τους έκανε η φάτσα μου, ήξερα και αγγλικά, διότι ήταν προϋπόθεση, και έτσι βρέθηκα να γυρίζω σκηνές με ένα συνεργείο της Universal, είπε αρχικά.

Βέβαια δεν μίλησα εγώ ποτέ προσωπικά με τον Άντονι Χόπκινς, αλλά στη σκηνή που έτυχε να παίζω εγώ, με τον λιθοβολισμό του Αγίου Στεφάνου, έπαιζε και ο Τόνι, όπως τον έλεγαν τότε, είπε Κώστας Μπίγαλης.

Συνεχίζοντας την ιστορία, ο Κώστας Μπίγαλης είπε: Είχα και ρόλο τότε τρομάρα μου και έλεγα μόνο το όνομά μου. Παρά το γεγονός ότι έλεγα μόνο αυτό, μου είχαν και τροχόσπιτο, όπως και για τον κάθε χαρακτήρα, για να μπορώ να ετοιμάζομαι. Δεν ήμουν δηλαδή μαζί με τους κομπάρσους. Τότε υπήρχαν και άλλοι Έλληνες ηθοποιοί. Ήταν και ο Χρήστος Λεττονός για παράδειγμα”.

“Τότε θυμάμαι είχαμε ξυπνήσει από το χάραμα, γιατί το γύρισμα γινόταν με το πρώτο φως. Ξεκινήσαμε τον λιθοβολισμό και πέταγα πέτρες στον “Άγιο Στέφανο”, πολύ σκληρό για έναν άνθρωπο. Ήταν πέτρες με καουτσούκ βέβαια, αλλά όπως και να έχει, τις πετούσαμε σε άνθρωπο. Είχα μάθει ότι ο ρόλος μου μπορούσε να έχει και κάποιες τύψεις, αν και πετούσε τις πέτρες, και αποφάσισα να εντάξω και αυτό το κομμάτι. Πετώντας την πέτρα, έκανα κάποια βήματα πίσω, δήθεν προβληματισμένος και άκουσα τον βοηθό σκηνοθέτη, να λέει στον Ντέι, “Αυτός ο μικρός είναι καλός”. Αυτή ήταν η δική μου ανταμοιβή, κατέληξε.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ