Αυτοί ήταν οι Most Played Champions στο επαγγελματικό League of Legends

Το League of Legends είδε το professional meta του να αλλάζει πολλές φορές μέσα στο 2020. Διαφορετικοί champions εμφανίστηκαν κατά την διάρκεια της χρονιάς προσδίδοντας ποικιλία. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τους πιο δημοφιλείς champions κάθε lane στα e-sports την χρονιά που μας πέρασε

Top – Ornn

00 hero elderwood ornn final 1024x575 1

Ο Οrnn ήταν ο βασιλιάς του Top Lane για φέτος. Παρότι προσπάθησαν να τον κάνουν nerf πολλαπλές φορές, οι επαγγελματίες συνέχιζαν να τον επιλέγουν. Ήταν μια εξαιρετική επιλογή για να παίξει κάποιος weak-side αφού θα βοηθούσε την ομάδα του χάρη στο cc και την Passive του έτσι και αλλιώς. Επιλέχθηκε 1.909 φορές με τον Volibear και τον Sett να τον ακολουθούν.

Jungle – Lee Sin

LeeSin 0 1024x604 2

Ο ιστορικός άρχοντας του Jungle βρέθηκε στην κορυφή για άλλη μια χρονιά. Είχε 15% pick or ban rate και κατάφερε να ξεπεράσει άλλους αξιόλογους Junglers όπως ο Graves και ο Trundle. Επιλέχθηκε 1.607 φορές δείχνοντας πως το kit του συνεχίζει να αποτελεί πόθο των skilled junglers.

Μid Lane – Syndra 

Syndra 2 1024x604 1

Σε μία χρονιά που κυριάρχησαν οι control mages, η Syndra βρήκε τον τρόπο να ανέβει στην κορυφή. Συνολικά είχε ποσοστό 60% pick or ban rate, το τέταρτο υψηλότερο για φέτος. Την επέλεξαν 1.249 φορές ενώ την έκαναν ban άλλες 2.318 κάτι που είναι λογικό αν αναλογιστεί κανείς πως συνδυάζει το 1v1 με το CC στο Teamfighting.

Bottom Lane – Aphelios

Aphelios 0 2 1024x604 1

Η φετινή χρονιά ήταν μια χρονιά dominate για τον Aphelios που σε πολλά games έκανε το 1v9 για την ομάδα του. Είχε pick/ban rate 86% όντας πολλές φορές first pick. Στο Late Game υπήρξε ο απόλυτος κυρίαρχος αφού έκανε outdamage όλα τα αντίπαλα ADC. Επιλέχθηκε για 2000 games ακριβώς δείχνοντας την δύναμη του.

Support – Nautilus

Nautilus 3 1024x604 1

Φέτος, είδαμε να ανθίζουν τα tank supports. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η Leona, ο Braum και φυσικά ο Nautilus. Τον έκαναν pick 2.072 φορές περισσότερες από κάθε άλλον champion. Το CC που διαθέτει παραμένει μυθικό παρά τα συνεχόμενα nerfs που δέχθηκε. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ