Σωτηρίου: «Νέο ταξίδι με νέα πρόσωπα και θετική ενέργεια»

Η Εθνική Γυναικών προετοιμάζεται εν όψει των αγώνων του πρώτου παραθύρου των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2023, όπου θα αντιμετωπίσει αρχικά τη Μεγάλη Βρετανία (11/11) και στη συνέχεια την Πορτογαλία (14/11).

Η Κατερίνα Σωτηρίου αναφέρθηκε στη νέα πρόκληση. «Είναι ένα νέο ταξίδι για εμάς και κάθε ταξίδι είναι διαφορετικό. Νιώθω ήδη πολλή θετική ενέργεια… Χαίρομαι πάρα πολύ για την επιλογή των νέων ανθρώπων. Θέλουμε να κάνουμε στο γήπεδο το καλύτερο που μπορούμε προκειμένου να φτάσουμε στο στόχο της πρόκρισης στα τελικά του Ευρωμπάσκετ. Έχουμε βέβαια και τους πιο μικρούς στόχους, όπως να συνεχίζουμε να χτίζουμε στο παιχνίδι μας, να προσθέτουμε νέα πράγματα και η καθεμιά να βάλει το λιθαράκι της μέσα από τον ρόλο της στην Ομάδα. Είναι μικρό το διάστημα της προετοιμασίας, αλλά η Εθνική Γυναικών έχει εικόνες και μπορεί να προσαρμοστεί. Έχει μάθει να προσαρμόζεται σε τέτοιες συνθήκες και θα προετοιμαστεί όσο γίνεται καλύτερα για να πάρει το ιδανικό, δηλαδή να κάνει το 2/2».

Η πρεμιέρα φέρνει την Εθνική στο Μάντσεστερ για τον αγώνα με τη Μεγάλη Βρετανία την προσεχή Πέμπτη. «Είναι το πρώτο μας παιχνίδι και είναι δύσκολο. Έχουμε λίγο χρόνο μπροστά μας για την προετοιμασία κάτι το οποίο βέβαια ισχύει για όλες τις ομάδες. Υπάρχουν νέοι άνθρωποι και νέα φιλοσοφία στην Εθνική Γυναικών και σαν ομάδα διαθέτουμε εμπειρία. Αν τα καταφέρουμε θα είναι τεράστια νίκη. Είναι δύσκολο, άλλα όχι ακατόρθωτο».

Το δεύτερο αγωνιστικό ραντεβού για την Εθνική Γυναικών είναι την Κυριακή στην Ξάνθη (14/11) απέναντι στην Πορτογαλία με την Κατερίνα Σωτηρίου να αναφέρει: «Θα ήθελα πολύ να δω τον κόσμο στο γήπεδο και να συμπαρασταθεί στην Ομάδα. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Έχουμε μέσα σε λίγες ημέρες δύο σημαντικούς αγώνες. Εύχομαι οι φίλαθλοι να μας δώσουν ώθηση και να μας στηρίξουν στη νέα προσπάθεια. Τους θέλουμε δίπλα μας».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ