Σαλούστρος: «Ο χρόνος είναι αντίπαλός μας»

Έναν μεγάλο… αντίπαλο, που είναι ο χρόνος, αντιμετωπίζει το Περιστέρι, ενόψει των προκριματικών του Basketball Champions League, όπως δήλωσε ο Χρήστος Σαλούστρος.

Από ‘κει και πέρα, ο 31χρονος φόργουορντ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την είσοδο της ομάδας των δυτικών προαστίων στους ομίλους της διοργάνωσης, ενώ τόνισε πως αποτελεί τιμή για εκείνον που θα είναι ο αρχηγός φέτος.

«Η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος είναι αντίπαλός μας, δεν είναι μαζί μας! Γιατί έχουμε μόνο ένα μήνα ουσιαστικά για να προετοιμαστούμε για δύο πολύ κρίσιμα παιχνίδια. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι δύο και θα είναι δύο. Και εκτιμώ ότι θα είμαστε πολύ χαρούμενοι σε ένα μήνα από τώρα, ολοκληρώνοντας τον πρώτο στόχο που είναι να περάσουμε στους ομίλους του Basketball Champions League.

Γι’ αυτό άλλωστε έχουν γίνει και όλες αυτές οι κινήσεις και έχουν έρθει αυτοί οι παίκτες που πήρε η ομάδα. Ξεκινήσαμε νωρίς την προετοιμασία, είμαστε συγκεντρωμένοι από την πρώτη ημέρα στην δουλειά που πρέπει να κάνουμε, προκειμένου να υλοποιήσουμε τον πρώτο στόχο μας», δήλωσε αρχικά ο Χρήστος Σαλούστρος στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ.

Για το στοιχείο που θα διακρίνει την ομάδα τη νέα χρονιά, ο 31χρονος φόργουορντ, εξήγησε:

«Από την πρώτη ημέρα που ήρθα, το στοιχείο της ομάδας του Περιστερίου είναι γενικότερα η μαχητικότητα. Είναι το πνεύμα αυτό το οποίο δεν μας επιτρέπει να είμαστε χαλαροί σε οποιοδήποτε σημείο του παιχνιδιού. Θεωρώ ότι πρέπει να κλείσουμε κατά κάποιο τρόπο την σε εισαγωγικά κακή παρένθεση που αποτέλεσε η περυσινή παρουσία της ομάδας στην Α1. Και ταυτόχρονα να δείξουμε ότι έχουμε ανακάμψει από την κατάσταση την περυσινή και να βγούμε μπροστά φέτος και να κάνουμε πράγματα που δεν κάναμε πέρυσι. Αυτό θα είναι σίγουρα ένα βήμα παραπάνω».

Όσο για την ευθύνη της ανάληψης της αρχηγίας, ο Χρήστος Σαλούστρος, τόνισε:

«Είναι τεράστια τιμή, τεράστια ευθύνη, η αρχηγία της ομάδας. Το Περιστέρι αυτό τον τρίτο χρόνο γίνεται η μακροβιότερη δική μου ομάδα στην Α1. Θα ισοφαρίσω μέχρι το τέλος της χρονιάς την τριετία μου στον Φιλαθλητικό. Για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό, είναι προσωπικό επίτευγμα το να παραμένεις σε μια ομάδα τόσο χρονικό διάστημα, που πλέον δεν το κάνουν πολλοί παίκτες. Με τιμά ιδιαίτερα η ανάληψη της αρχηγίας, δεν με γεμίζει καθόλου άγχος. Ίσα – ίσα μου δίνει παραπάνω κίνητρο και θα προσπαθήσω όσο μπορώ. Είναι και λίγο αστείο, γιατί είμαι ο μεγαλύτερος ηλικιακά παίκτης της ομάδας. Θα τα δώσω όλα για να αντεπεξέλθω στα καθήκοντα μου και ως παίκτης και ως αρχηγός της ομάδας».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ