ΠΣΑΚ: «Πρόταση-έκτρωμα και ταφόπλακα στο μπάσκετ οι επτά ξένοι»

Κάθετα αρνητικός στο σχέδιο για αύξηση των ξένων στην Basket League σε επτά (με έξι να έχουν τη δυνατότητα να αγωνίζονται) δηλώνει με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών. Κάνει λόγο για πρόταση-έκτρωμα που θα αποτελέσει ταφόπλακα για το ελληνικό μπάσκετ και φέρει τις ομάδες προ των ευθυνών τους.

Σημειώνεται πως το ενδεχόμενο αύξησης των ξένων θα συζητηθεί το μεσημέρι σε έκτακτο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ (απαιτούνται 7/12 ψήφοι για να περάσει, ενώ με 6 και λιγότερες δεν αλλάζει το υπάρχον καθεστώς) και οι πληροφορίες αναφέρουν πως το αποτέλεσμα θα είναι οριακό.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ:

«Για μια ακόμη χρονιά, καλούμαστε να πάρουμε μέρος στον… πόλεμο που κάποιοι ξεκίνησαν, με γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον και όχι του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών είναι κάθετα αρνητικός στο ενδεχόμενο της αύξησης των ξένων στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας.

Στηρίζουμε όλες τις ομάδες της Basket League, οι οποίες δεν επιθυμούν την αύξηση των ξένων και αναγνωρίζουν τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η θλιβερή κίνηση και στις τοπικές κοινωνίες τους, όπως λιγότερα έσοδα, ελάχιστος κόσμος στα γήπεδα, μειωμένη τηλεθέαση, αποχώρηση χορηγών και γενικώς απαξίωση του αθλήματος που αγαπάμε και υπηρετούμε.

Βλέπετε τα τελευταία χρόνια πως στο ποδόσφαιρο παίζουν 10 ξένοι σε κάθε ομάδα και το επίπεδο έχει πέσει αισθητά.

Θέλετε το ίδιο;

Εμείς ΟΧΙ και διευκρινίζουμε πως δεν κοιτάμε το προσωπικό μας συμφέρον αλλά το καλό του ελληνικού μπάσκετ.

Προτείνουμε οι αρμόδιοι, να μην υπογράψουν την πρόταση-έκτρωμα για αύξηση των ξένων στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, θα θεωρούνται συνυπεύθυνοι.

Οι υπογραφές αυτές, θα μείνουν στην ιστορία και θα χαραχθούν στην ταφόπλακα που οι ίδιοι βάζουν…».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ