Μολφέτας εξ ουρανού σόκαρε τον Ηρακλή!

Περισσότερα σε λίγο…

Το ματς

Σαφώς ανώτερος ο Απόλλωνας στα πρώτα λεπτά του αγώνα, καθώς μετα το πρώτο αναγνωριστικό 6-6, οι φιλοξενούμενοι πάτησαν… γκάζι και με μεγάλα σουτ των Τσαλμπούρη και Μολφέτα από τα 6,75 πήρε προβάδισμα με 6-14, ενώ με νέο τρίποντο αυτή τη φορά από τον Δίπλαρο, πήρε και διαφορά 12 πόντων (10-22). Μέχρι τη λήξη της περιόδου, ο Ηρακλής κατάφερε να συμμαζέψει την κατάσταση και με τρίποντο του Παπαδάκη διαμόρφωσε το 20-26.

Αγραβάνης και Λιντς προσπάθησαν να δώσουν μια… σπίθα στους γηπεδούχους μειώνοντας τη διαφορά στη χαμηλότερη τιμή (25-26), ωστόσο ο «βομβαρδισμός»α από το τρίποντο συνεχιζόταν από πλευράς Πατρινών, με τους Ντέιβις και Δίπλαρο να κάνουν το 27-36, ενώ σε αυτόν τον ρυθμό μπήκε και ο Κόουλμαν (31-44). Ο Ντέιβις έδωσε στους Πατρινούς τη μεγαλύτερη διαφορά τους στο παιχνίδι (31-48), με τον «Γηραιό» να… ροκανίζει τη διαφορά πριν από τη λήξη του ημιχρόνου (36-49).

Η αντίδραση των γηπεδούχων πράγματι ήρθε στην τρίτη περίοδο, καθώς παρά το νέο τρίποντο με την έναρξη της περιόδου από τον Ντέιβις (36-52), δεν παρέκκλιναν από το πλάνο τους, που ήταν η καλύτερη συμπεριφορά στην άμυνα και οι πιο σίγουρες λύσεις στην επίθεση και με τον Σκορδίλη, η διαφορά έπεσε σε μονοψήφιο αριθμό (43-52). Με τον Κουζέλογλου να μπαίνει στην επιθετική εξίσωση, αλλά και τους Ντάγκλας, Αγραβάνη να δίνουν τις δικές τους βοήθειες, ο Ηρακλής στα 1’32’’ πριν από τη λήξη μείωσε σε 57-59. Με το τρίποντο του Φίλιου έγινε το 60-61, ενώ ο Δίπλαρος με δύο βολές έγραψε το 60-63 της τρίτης περιόδου.

Για τους Πατρινούς ήταν μεγάλο στοίχημα να κρατήσουν την ψυχραιμία τους στη μεγάλη αντεπίθεση του Ηρακλή και έδειχναν να το κερδίζουν, καθώς με σωστές επιλογές στην επίθεση πήγαν τη διαφορά στους επτά πόντους (62-69), ωστόσο και πάλι ο Ηρακλής έδειξε ότι δεν πρόκειται να παραδοθεί. Με τον Λιντς να κυριαρχεί στους αιθέρες (68-71) και τον Ντάγκλας πετυχαίνει το κρίσιμο τρίποντο (71-71) στα 2’56’’, όλα θα κρίνονταν στο τελευταίο τρίλεπτο σε απόλυτη ισορροπία δυνάμεων. Κόουλμαν και Ντάγκλας επιδόθηκαν σε τρίποντη μονομαχία (74-74), με τον πρώτο να το παίρνει προσωπικά δίνοντας πάλι προβάδισμα στην ομάδα του με λέι-απ (74-76) ενώ με σπουδαίο τρίποντο στα 55’’ από τον Αμερικανό (74-79), ο Απόλλωνας είχε πια παράσταση νίκης στο «Ιβανώφειο». Ακολούθησαν δύο βολές του Κουζέλογλου (76-79), μία του Δίπλαρου (76-80) κι ένα μεγάλο τρίποντο του Παπαδάκη (79-80) στα 24’’ πριν από τη λήξη, που ανάγκασε τον Βετούλα να πάρει τάιμ-άουτ. Τελικά, το λάθος από τον Δίπλαρο δεν αποφεύχθηκε, με τον Αγραβάνη να δίνει προβάδισμα στον Ηρακλή (81-80). Ωστόσο, στη φάση που τελικά έκρινε το ματς, ο Μολφέτας πήρε το ριμπάουντ στο air-ball του Ντέιβις, με τον Απόλλωνα να αποδρά με ένα τεράστιο «διπλό» (81-82).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ