Γιαννακόπουλος για το μπάσκετ: «Λανθασμένη επιλογή ο Πεδουλάκης – Κινδύνευσε η ζωή μου στο ΣΕΦ»

Απολογισμό της φετινής σεζόν στο μπάσκετ -αναφερόμενος στο αγωνιστικό, αλλά όχι μόνο κομμάτι- έκανε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανέλαβε την ευθύνη για την αποτυχία της επιλογής του Αργύρη Πεδουλάκη, ενώ άφησε σαφείς αιχμές για το γεγονός ότι αναγκάστηκε ν’ αποχωρήσει στο ημίχρονο από το παιχνίδι της Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό.

«Στο μπάσκετ αρχίσαμε με δυσάρεστη έκπληξη με την αποχώρηση του Ρικ Πιτίνο. Αποφασίσαμε να δώσουμε το τιμόνι στον Πεδουλάκη, που είναι πάντα πρώτη μου επιλογή με μπασκετικά κριτήρια. Όμως αποδείχτηκε λανθασμένη γιατί ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος να του δώσει ευκαιρία. Ο Αργύρης έδειξε πόσο αγαπά τον Παναθηναϊκό αποχωρώντας.

Ο κορωνοϊός διέκοψε βίαια τη χρονιά και τη συνεργασία μας με τον κόουτς Πιτίνο, την ώρα που ήμασταν έκτοι στην Ευρωλίγκα και πηγαίναμε για το πρωτάθλημα. Ευχαριστούμε τον κόουτς Πιτίνο και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στον φυσικό του χώρο, στο NCAA. Η πανδημία από τα 8 εκατ. ευρώ έφερε τα έξοδα για τη χρονιά στα 11 εκατ. ευρώ, χωρίς να ξέρουμε τι θα γίνει με την Ευρωλίγκα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε:

«Στο πρωτάθλημα είχαμε ήσυχη χρονιά χωρίς τον Ολυμπιακό, με οικογένειες στις κερκίδες και με πολλές εκπλήξεις. Στον έναν αγώνα που δώσαμε με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ έφυγα από το ημίχρονο για να προστατέψω την ίδια μου τη ζωή.

Όταν οι δημοσιογράφοι γίνεστε στόχος το κάνετε μέγα θέμα, καλά κάνετε, αλλά θα πρέπει να συμβαίνει για οποιονδήποτε. Η αστυνομία δεν έκανε απολύτως τίποτα. Οι λόγοι γνωστοί χρόνια τώρα. Γιατί ένας άνθρωπος που βάζει εκατομμύρια δεν μπορεί να πάει στο γήπεδο, θα πρέπει να το απαντήσουν η διοργανώτρια αρχή, η αστυνομία και ο Ολυμπιακός».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ