Δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την επανέναρξη του αθλητισμού πρότεινε ο Παπανικολάου

Τη δημιουργία της αθλητικής πλατφόρμας Sport.testing, η οποία θα προετοιμάσει με απόλυτη ασφάλεια την ομαλή μετάβαση των αθλητών στις προπονήσεις και κατ’ επέκταση στους αγώνες, προτείνει στους αρμόδιους φορείς ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΕΟΚ, Άγγελος Παπανικολάου. Δεδομένου ότι τα πρωταθλήματα όλων των Αθλημάτων έχουν τεθεί σε αδράνεια λόγω της πανδημίας, ο Άγγελος Παπανικολάου καταθέτει μια πρόταση προκειμένου να επαναλειτουργήσουν σταδιακά και κάτω από απόλυτη ασφάλεια οι αθλητικές δραστηριότητες. Παράλληλα, θα συμβάλει τα μέγιστα για την οικονομική ελάφρυνση των αθλητικών σωματείων.

«Θεωρώ ότι η δημιουργία της αθλητικής πλατφόρμας «Sport.testing» δύναται να αποτελέσει ένα σπουδαίο εργαλείο στα χέρια αφενός, της Πολιτείας και των Ομοσπονδιών/Ενώσεων και αφετέρου, των συλλόγων, αθλητών, προπονητών και των υπολοίπων εμπλεκόμενων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Άγγελος Παπανικολάου και συνεχίζει: «Μέσα από την αθλητική πλατφόρμα οι αθλητές και προπονητές θα κληθούν να υποβληθούν δίχως οικονομική επιβάρυνση στο απαραίτητο τεστ Covid 19. Αμέσως μετά θα παραλαμβάνουν το αποδεικτικό έγγραφο και θα το επισυνάπτουν τάχιστα, μέσω μιας φωτογραφίας από το κινητό τους, στην πλατφόρμα όπου θα περιλαμβάνεται το κάθε αθλητικό σωματείο.

Από τη στιγμή την οποία το τεστ είναι αρνητικό, τότε οι αθλητές, προπονητές, διαιτητές και όλοι οι εμπλεκόμενοι θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις προπονήσεις και βεβαίως στους αγώνες, καταθέτοντας και το απαραίτητο έγγραφο μέσω της πλατφόρμας. Είμαι πεπεισμένος ότι με τη συγκεκριμένη διαδικασία και υπό τη βασική προϋπόθεση ότι το σύνολο των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα θα διαγράφονται οριστικά από την προσωρινή βάση δεδομένων αμέσως μετά τη διενέργεια των σχετικών ελέγχων, οι αθλητικοί χώροι θα ανοίξουν σταδιακά και οι αθλητές θα επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους. Ακολουθώντας πιστά την υγιεινή και την ασφάλεια αλλά και διατηρώντας ένα καθαρό και υγιεινό περιβάλλον».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ