Σε λειτουργία από το Σάββατο 27/2 τα Χ.Κ. Καλαβρύτων, Βασιλίτσας και Ανηλίου για τους αθλητές χιονοδρομίας

Επανεκκινεί η αθλητική χιονοδρομία με 3 χιονοδρομικά σε λειτουργία σύμφωνα με την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.648/B/20-2/2021.

Επελέγησαν 2 χιονοδρομικά (ένα στην βόρεια Ελλάδα και ένα στην νότια) για τους αθλητές των Αλπικών αγωνισμάτων και ένα επιπλέον στην βόρεια Ελλάδα για τους αθλητές Χιονοσανίδας, Ελεύθερου Σκι και των Βορείων Αγωνισμάτων (Δρόμων Αντοχής και Διάθλου). Από τα χιονοδρομικά που ανταποκρίθηκαν στην σχετική πρόσκληση, έγινε η επιλογή των Χ.Κ Βασιλίτσας και Ανηλίου στην βόρεια Ελλάδα και του Χ.Κ. Καλαβρύτων στη νότια.

Στο Χ.Κ. Καλαβρύτων θα λειτουργεί ο αναβατήρας Αχιλλέας 9-10:00 το πρωί για την μεταφορά των αθλητών στην Βαθειά Λάκκα καθώς και η Άρτεμις. Από πίστες θα δοθούν η Ηλέκτρα και η Αντιγόνη. Στο Χ.Κ. Βασιλίτσας η Ελιμεία και στο Χ.Κ. Ανηλίου θα βρίσκεται σε λειτουργία ο διθέσιος.

Τα χιονοδρομικά δεν θα είναι ανοικτά για το κοινό. Η είσοδος θα επιτρέπεται σύμφωνα με την σχετική απόφαση της Ε.Ο.Χ.Α. αυστηρά και μόνο σε αθλητές και στελέχη που πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Αθλητές όλων των κατηγοριών (ΠΑΜ-ΠΑΓ / Π1-Κ1 / Π2-Κ2 /ΑΓ_ΕΝ) οι οποίοι κατά την πρώτη προσέλευση στα Χ.Κ. θα διαθέτουν κωδικό ΕΟΧΑ και θα είναι ασφαλισμένοι μέσω του ασφαλιστικού προγράμματος της Ομοσπονδίας. Για τις κατηγορίες ΑΓ-ΕΝ θα ισχύει η πρόσθετη προϋπόθεση ενεργού κωδικού FIS
  • προπονητές με αναλογία 1 ανά 5 αθλητές. Θα πρέπει να έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονητή χιονοδρομίας ή να είναι μαθητές της τρέχουσας Σχολής Προπονητών Χιονοδρομίας της Ομοσπονδίας
  • Τα σωματεία μπορούν να συμπεριλάβουν και ένα συνοδό (μέλος του συλλόγου) ανά 7 αθλητές

Μόνο τα παραπάνω άτομα θα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν τα lifts των επιλεγμένων χιονοδρομικών κέντρων βάση των καταλόγων που θα αποστείλουν τα σωματεία δηλώνοντας και το χιονοδρομικό επιλογής για προπονητικό κέντρο (μεταξύ των Χ.Κ. Καλαβρύτων, Βασιλίτσας και Ανηλίου). Αυτή τη στιγμή καταρτίζονται οι σχετικές λίστες και οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για 300 έως 350 αθλητές. Οι λίστες αυτές θα τροποποιούνται κάθε εβδομάδα για να συμπεριλάβουν τις προσθήκες & διαγραφές στους σχετικούς καταλόγους αθλητών και στελεχών των σωματείων. Καταβάλλεται προσπάθεια να ενταχθούν αμέσως μετά και τα φυτώρια (ακαδημίες) που αφορούν άλλους 500 αθλητές.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ