Προετοιμασία Χιονοδρομικών Κέντρων ενόψει της νέας σεζόν 2020-21

Εργασίες συντήρησης και πραγματοποίησης ελέγχων βρίσκονται σε εξέλιξη στα περισσότερα Χιονοδρομικά Κέντρα ενόψει της νέας χειμερινής σεζόν.

Οι προετοιμασίες στο Χ.Κ. Παρνασσού έχουν ξεκινήσει από νωρίς φέτος. Τα σέρβις έχουν ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό και συνεχίζονται ακόμη μέχρι την ολοκλήρωσή τους. Στο πρόγραμμα υπάρχουν επίσης και χωματουργικές εργασίες οι οποίες θα ξεκινήσουν κι αυτές σε λίγες μέρες. Γενικά η προετοιμασία βρίσκεται σε πολύ καλό στάδιο και όλα δείχνουν πως οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί έγκαιρα και με βάση το χρονοδιάγραμμα. Το μεγαλύτερο θέμα που θα αντιμετωπίσει φέτος το βουνό θα είναι η λειτουργία με συνθήκες Covid 19. Στο Χ.Κ. Παρνασσού ήδη προετοιμάζονται τα ειδικά πρωτόκολλα λειτουργίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια της σεζόν. Τα πρωτόκολλα αυτά μετά την ολοκλήρωσή τους, θα κατατεθούν στον ΕΟΔΥ για έγκριση και θα ανακοινωθούν στο κοινό ώστε να υπάρχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση.

Το Χ.Κ. Καλαβρύτων προετοιμάζεται πυρετωδώς. Καθημερινά διενεργούνται διαβουλεύσεις με τοπικούς και κρατικούς φορείς σε σχέση με τα μέτρα και τους κανόνες λειτουργίας που θα ισχύσουν την περίοδο 2020 – 2021. Η καταπολέμηση και αποτροπή εξάπλωσης του Covid-19 αποτελεί για τη νέα διοίκηση την κύρια προτεραιότητα.
Διενεργούνται ήδη οι ετήσιοι έλεγχοι πιστοποίησης των αναβατήρων σε συνεργασία με Ελληνική εταιρεία. Παράλληλα έχει ξεκινήσει και η συντήρηση μεγάλου μέρους των αναβατήρων του Χιονοδρομικού με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία τους κατά την ερχόμενη περίοδο.
Όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό του κέντρου, υπάρχει καθημερινή επικοινωνία με την Περιφέρεια για την προετοιμασία της 2ης φάσης του και την άμεση υλοποίηση της. Το χιονοδρομικό βρίσκεται σε αναμονή παραλαβής του εξοπλισμού της 1ης φάσης του προγράμματος, μετά τα μέσα Νοεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα, στα parking θα βρίσκονται 2 υπερσύγχρονα ρατράκ τελευταίας τεχνολογίας με κύριο στόχο την διατήρηση των πιστών του χιονοδρομικού ως αυτές με το καλύτερο “πάτημα” στην Ελλάδα. Παράλληλα, θα αυξηθούν θεαματικά οι δυνατότητες του κέντρου στην ταχύτητα υλοποίησης ενεργειών για την έγκαιρη προετοιμασία  των πιστών.
Επιπλέον, συνεχίζεται και για την επόμενη χρονιά η επιτυχημένη συνεργασία του κέντρου με γνωστή εταιρεία του χώρου για την λειτουργία του Hippocrates Farm Chalet.

Στο Χ.Κ. Βασιλίτσας έχουν γίνει εργασίες και έλεγχοι πενταετίας στα 2 lift Μιγδάνης και Τυμφαία. Επίσης έχει πραγματοποιηθεί γρασάρισματα σε όλα τα lift και τα συρματόσχοινα καθώς και μαγνητοσκοπήσεις. Τώρα βρίσκονται στο τελικό στάδιο τοποθέτησης των καρεκλών στα εναέρια και των οργάνων στα συρόμενα. Το χιονοδρομικό σε πολύ καλή ετοιμότητα.

Στο Χ.Κ.  Καρπενησίου οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Έχουν ήδη ξεκινήσει μερικά από τα έργα που περιλαμβάνονται στο επενδυτικό σχέδιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αναβάθμιση του Χ. Κ. εκ των οποίων η ανακατασκευή του Σαλέ και του Snow Bar,  ενώ στους αναβατήρες θα ενσωματωθούν barcodes για να ανοίγουν αυτόματα.

Στο Χ.Κ. Σελίου με τη νέα σεζόν αναμένεται η λειτουργία 2 τεχνητών κανονιών στην παιδική πίστα με το έργο να είναι σχεδόν έτοιμο. Σε λειτουργία τα Σαββατοκύριακα το Σαλέ Πλατίτσας.

Στο Χ.Κ. Πηλίου η πρώτη φάση εργασιών θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Οκτωβρίου, ενώ στον εξοπλισμό έχει ήδη προστεθεί από πέρσι ένα νέο jet ski διάσωσης.

Στο Χ.Κ. Ελατοχωρίου πραγματοποιείται ο ετήσιος έλεγχος και οι συντηρήσεις 5ετίας ενώ το Σαλέ ανακαινίζεται και θα τελεί υπό νέα διεύθυνση.

Συγκεκριμένα Στο Χ.Κ. Ανηλίου η προετοιμασία προχωρά με κανονικούς ρυθμούς και μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εγκαταστάσεις τεχνητής χιόνωσης ως την κορυφή.

Στο Χ.Κ. Καϊμάκτσαλαν πραγματοποιούνται εργασίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα ενώ εργασίες θα ξεκινήσουν και στο Χ.Κ. Πισοδερίου με το Σαλέ να βρίσκεται σε λειτουργία.

Στο Χ.Κ Λαϊλιά βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες προετοιμασίας. Ολοκληρώθηκε η συντήρηση του δρόμου που οδηγεί στο χιονοδρομικό ενώ πραγματοποιούνται ενέργειες για να ανοίξει φέτος και το lift της κορυφής. Επίσης εκσυγχρονίζεται όλος ο φωτισμός της πίστας για νυκτερινό σκι με LED. Παράλληλα προετοιμάζονται το καταφύγιο και το σαλέ που θα λειτουργήσει και πάλι.

Στη Ζήρεια ξεκίνησε η λειτουργία του Σαλέ τα Σαββατοκύριακα ενώ ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες και οι εργασίες συντήρησης εξοπλισμού και μηχανημάτων. Στον εξοπλισμό  χρησιμοποιείται ήδη από πέρσι ο νέος χιονοστρωτήρας Prinoth Everest.

Στο Χ.Κ. Μαινάλου μέσα στο μήνα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης των αναβατήρων και  μικροεπισκευές στο Σαλέ. Στο Χ.Κ. Μετσόβου θα ξεκινήσουν εργασίες προετοιμασίας.

Για το Χ.Κ. Περτουλίου  δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια απόφαση από την περιφέρεια. Η ευρύτερη περιοχή Νομού Τρικάλων έχει τεθεί σε μερικό lockdown, λόγω κορωνοϊού. Αναμένεται έλεγχος και πιστοποίηση στις εγκαταστάσεις τις επόμενες μέρες

To Χ.Κ. 3-5 Πηγαδιών παραμένει κλειστό.  Η μισθώτρια  εταιρεία,  στις 25 Σεπτεμβρίου,  δήλωσε  αδυναμία  να συνεχίσει την διαχείριση του χιονοδρομικού κέντρου για την τρέχουσα σεζόν.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ