Δήμαρχος Σερρών: Αλλάζει πρόσωπο το Χιονοδρομικό Κέντρο του Λαϊλιά με έργο ύψους 1,5 εκατ.

Άνοιξε ο δρόμος για την υλοποίηση ενός ζωτικής σημασίας αναπτυξιακού έργου στον Δήμο Σερρών, καθώς εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Λαϊλιά, προϋπολογισμού 1,5 εκατ.ευρώ.

Συγκεκριμένα, με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Σερρών θα αντικατασταθεί ο παλιός αναβατήρας με έναν νέο, σύγχρονο συρόμενο ηλεκτροκίνητο, κεκλιμένο αναβατήρα, δυναμικότητας 900 ατόμων ανά ώρα, ο οποίος θα καλύψει τις ανάγκες αθλητών, μαθητών και επισκεπτών για εκμάθηση και προπόνηση σε όλα τα αθλήματα του χειμερινού σκι.

«Επιτέλους, το Χιονοδρομικό Κέντρο του Λαϊλιά, ο σημαντικότερος προορισμός αναψυχής και χειμερινού τουρισμού στον Δήμο Σερρών και όχι μόνο αλλάζει σελίδα.

Τους τελευταίους μήνες είχαμε μία άριστη συνεργασία ως Δήμος με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην προώθηση της σημαντικής αυτής επένδυσης για την αναβάθμιση των υποδομών στο Χιονοδρομικό Κέντρο, καθώς και με τον Φορέα Διαχείρισης Λαϊλιά ΑΕ και τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Σερρών» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

«Με την εγκατάσταση του νέου αναβατήρα, που αποτελούσε ένα χρόνιο αίτημα, δίνουμε ώθηση στο Χιονοδρομικό Κέντρο και στο πανέμορφο βουνό μας, ώστε να πάρει τη θέση που του αξίζει στον τουριστικό χάρτη της χώρας.

«Ο εκσυγχρονισμός του Χιονοδρομικού Κέντρου θα συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και φυσικά στην τουριστική ανάδειξη της περιοχής και την ανάπτυξη όλου του Δήμου Σερρών και του νομού μας», κατέληξε ο κ.Χρυσάφης.

Το… χιόνι όμως;;;

Σ.Σ. Το θέμα είναι πως η χιονόπτωση στον Λαϊλια τα τελευταία δέκα χρόνια έχει περιοριστεί στις 10 ημέρες τον χρόνο και φοβούμαστε πως η επένδυση των 1.500.000€ δεν θα έχει το προσδοκώμενο αντίκρισμα. Για παράδειγμα το γειτονικό μας Χιονονδρομικό στο Φαλακρό Δράμας ήδη είχε αναστείλει από πρόπερσι την λειτουργία του λόγω οικονομικών δυσπραγιών συντήρησης εξαιτίας της μικρής διάρκειας των χιονιών.

Αν δε αναφερθούμε στο γειτονικό μας Μπάνσκο, ήδη οι Βούλγαροι μας έχουν ξεπεράσει εδώ και χρόνια, τόσο σε υποδομές (Ξενοδοχεία, εστίαση και μηχανήματα τεχνητής χιονόπτωσης) όσο και σε τιμές, που προσελκύουν τουρίστες από όλη την Βαλκανική χερσόνησο (και όχι μόνο) φυσικά και την χώρα μας. Ενώ έχει μπει στο καλεντάρι των χιονοδρομικών διοργανώσεων της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του Σκι οι οποίες φέρνουν και το ανάλογο χρήμα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ