Χιόνισε στις Άλπεις και τις Ελληνικές Άλπεις

Σε πολλές περιοχές του Βόρειου τμήματος των Άλπεων, οι κάτοικοι αντίκρισαν λευκό τοπίο, καθώς ξύπνησαν σήμερα Δευτέρα 21/11/2022, το πρωί. Περίπου 1-2 εκ. έπεσαν στο τμήμα των Γαλλικών Άλπεων που βρίσκεται στα βόρεια και στο δυτικό τμήμα των Ελβετικών Άλπεων. Μεγαλύτερες ποσότητες (4-7 εκ.) στο βόρειο τμήμα της Ελβετίας και στο δυτικό κομμάτι Αυστρίας, (Arlberg / Voralberg).

Οι χιονοπτώσεις αυτές ήταν αναμενόμενες, σε υψόμετρο πάνω από τα 1000μ και νέα φαινόμενα αναμένονται κατά την διάρκεια της μέρας.

Αντίθετα οι σημερινές χιονοπτώσεις σε Παρνασσό και Βελούχι δεν ήταν αναμενόμενες.  Στις «Ελληνικές Άλπεις» πρώτο ξεκίνησε πρώτο ξεκίνησε το Βελούχι όπου το έστρωσε στην βάση του χιονοδρομικού (3-5 εκ) από νωρίς το πρωί και συνέχισε να χιονίζει όλο το πρωί.

Οι θερμοκρασίες διατηρήθηκαν οριακά κάτω από το μηδέν (από τον μετεωρολογικό σταθμό στην βάση). Πατήστε εδώ για να δείτε τρέχοντα καιρικά δεδομένα από τον σταθμό και live video από την κάμερα στην βάση του Χ.Κ. Καρπενησίου, στα 1865μ.

Τη σκυτάλη πήρε ο Παρνασσός όπου το πρωινό χιονόβροχο μετατράπηκε σταδιακά σε χιονόπτωση αργά το πρωί και μέχρι το μεσημέρι οι πλαγιές άρχισαν να ασπρίζουν σε Κελάρια και Φτερόλακκα.

KelariaPanorama21112022

srfterolaka2112022

Τα φαινόμενα στον Παρνασσό κράτησαν για περίπου 2 ώρες και η πασπάλα δεν μπόρεσε να διατηρηθεί για πολύ μόλις άνοιξε ο καιρός καθώς οι θερμοκρασίες ήταν ελαφρά υψηλότερες.

Πατήστε εδώ και εδώ για να παρακολουθήσετε ζωντανά από τις live κάμερες στο Χ.Κ. Παρνασσού στα Κελάρια 1950μ και στην Φτερόλακκα στα 1850μ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ