Βασίλισσα Ελισάβετ: Κάρολος ο Γ’ το όνομα του νέου Βασιλιά – Γιατί λέγεται “Βασιλική σύζυγος” και όχι “Βασίλισσα” η Καμίλα

Παγκόσμια θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ, που ανήλθε στον θρόνο το 1952 και ήταν η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και η μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία.

Η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε στο Μπαλμόραλ σε ηλικία 96 ετών, μετά από 70 χρόνια βασιλείας, ενώ η οικογένειά της συγκεντρώθηκε στο κτήμα της στη Σκωτία μετά από ανησυχίες για την υγεία της νωρίτερα την Πέμπτη (08/09).

Το τέλος εποχής της Ελισάβετ στον βρετανικό θρόνο, φέρνει αλλαγές στους τίτλους των μελών της οικογενείας της.

Ο νέος μονάρχης της Βρετανίας, που ήταν γνωστός μέχρι σήμερα ως πρίγκιπας Κάρολος, θα ονομάζεται πλέον «βασιλιάς Κάρολος Γ΄».

Ο 73χρονος Κάρολος έγινε αυτομάτως βασιλιάς όταν η μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ απεβίωσε. Την ίδια στιγμή, η σύζυγος του Καρόλου, Καμίλα, γνωστή ως δούκισσα Καμίλα της Κορνουάλης θα μοιράζεται την κοινωνική θέση του ως «βασιλική σύζυγος».

Η Καμίλα ως σύζυγος του βασιλιά θα έπρεπε να πάρει τον τίτλο της βασίλισσας, ωστόσο η περίπτωση της είναι διαφορετική. 

Πριν από τον γάμο του Καρόλου με την Καμίλα, το 2005, συμφωνήθηκε ότι δεν θα έπαιρνε τον τίτλο της βασίλισσας αλλά της βασιλικής συντρόφου. 

Αυτό καθώς σε ανακοίνωσή της για τα 70 χρόνια στο θρόνο, η βασίλισσα Ελισάβετ είχε ανακοινώσει ότι ήθελε η Καμίλα να πάρει τον τίτλο της «βασιλικής συζύγου» όταν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς.

Η Καμίλα είναι η πρώτη σύζυγος βασιλιά που δεν ονομάζεται βασίλισσα. 

Παράλληλα τίτλους αλλάζουν και ο Ουίλιαμ και η Κέιτ, που θα λέγονται πλέον δούκας και δούκισσα της Κορνουάλης και του Κέιμπριτζ. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ