Βασίλισσα Ελισάβετ: Γιατί απέτυχαν όλες οι απόπειρες δολοφονίας εναντίον της;

Από το 1952 οπότε και ανέβηκε στο θρόνο,  η βασίλισσα Ελισάβετ βλέπει τον κόσμο γύρω της να αλλάζει, κράτη να διαλύονται και να σχηματίζονται, ηγέτες και καθεστώτα να εναλλάσσονται, ενώ ο βρετανικός θρόνος παραμένει ακλόνητος ακόμη και απέναντι σε κυριολεκτικά θανάσιμες επιθέσεις.

Κατά την άνευ προηγουμένου μακρά διάρκεια της βασιλείας της, η 95χρονη σήμερα βασίλισσα Ελισάβετ έχει πράγματι βρεθεί σε αρκετές περιπτώσεις αντιμέτωπη με απόπειρες ενάντια στην ίδια της τη ζωή. Όλες απέτυχαν. Κάθε φορά έχει σωθεί χάρη στην ασφάλεια της, την καλή της τύχη και ίσως το σημαντικότερο, από την ίδια την ατσάλινη θέλησή της…

Αν και κάποιες απόπειρες συνέβησαν μπροστά στις κάμερες, άλλες βγήκαν στο φως της δημοσιότητας δεκαετίες αφ’ ότου συνέβησαν, καθώς είχαν κρατηθεί μυστικές για λόγους ασφάλειας.  

Όπως για παράδειγμα τα όσα διαδραματίστηκαν κατά την επίσκεψη της Ελισάβετ στην Αυστραλία το 1970, όταν ένας κορμός δέντρου τοποθετήθηκε στις ράγες από όπου θα περνούσε το τρένο που μετέφερε τη βασίλισσα, προκειμένου αυτό να εκτροχιαστεί.

Στις 29 Απριλίου 1970, η βασίλισσα και ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος ταξίδευαν σιδηροδρομικώς από το Σίδνεϊ  περνώντας από τα Γαλάζια Όρη, στη Νέα Νότια Ουαλία όταν το τρένο χτύπησε πάνω σε ένα κορμό δέντρου. Ευτυχώς για το βασιλικό ζεύγος ο οδηγός του τρένου, Albert Rowley εντόπισε το εμπόδιο εγκαίρως και τράβηξε τα φρένα την κατάλληλη στιγμή.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ