Βαρύ πένθος για τη Ναταλία Δραγούμη

Πάρα πολύ δύσκολες ώρες βιώνει η Ναταλία Δραγούμη και η οικογένειά της.

Συγκεκριμένα, σήμερα Πέμπτη 19 Ιανουαρίου έφυγε από τη ζωή ο πολυαγαπημένος της πατέρας, Μάρκος.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η Ναταλία Δραγούμη μέσα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η ανάρτηση της Ναταλίας Δραγούμη για τον θάνατο του πατέρα της

«Σήμερα το πρωί… έφυγε ο πατέρας μας Μάρκος Φ. Δραγούμης. Η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα στις 11πμ στο πρώτο νεκροταφείο Αθηνών», έγραψε η Ναταλία Δραγούμη.

Ποιος ήταν ο Μάρκος Φ. Δραγούμης

Ο Μάρκος Φ. Δραγούμης ήταν Έλληνας μουσικολόγος και βυζαντινολόγος και γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934. Ήταν γιος του Φίλιππου Δραγούμη, βουλευτή και υπουργού, και της Έλενας Βαλαωρίτη. Από την πλευρά του πατέρα του καταγόταν από την παλιά οικογένεια Δραγούμη και ήταν εγγονός του πρωθυπουργού Στέφανου Δραγούμη και ανιψιός του Ίωνα Δραγούμη. Από την πλευρά της μητέρας του ήταν εγγονός του Ιωάννη Βαλαωρίτη, διοικητή της Εθνικής Τράπεζας και δισέγγονος του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη.

Σύμφωνα με τη “Βικιπαιδεία” Σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά και βυζαντινή μουσική και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη μουσικολογία με υποτροφία του Βρετανικού Συμβουλίου στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε στο Κολλέγιο Αθηνών (1964-1988) ως δάσκαλος μουσικής καθώς και στο Ωδείο Αθηνών (1970-2003) ως δάσκαλος ιστορίας της μουσικής. Ήταν υπεύθυνος του Μουσικού Λαογραφικού Αρχείου του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών καθώς και μέλος της Διεθνούς Μουσικολογικής Εταιρείας. Είχε δημοσιεύσει πλήθος μελετών, άρθρων, βιβλίων και δίσκων. Το 1991 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για την προσφορά του στην μουσική ενώ το 2008 αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ήταν παντρεμένος και είχε τέσσερα παιδιά, μεταξύ των οποίων την Ναταλία Δραγούμη, ηθοποιό, και τον Φίλιππο Δραγούμη, δημοτικό σύμβουλος Αθήνας και πρώην μέλος της εκτελεστικής επιτροπής των Οικολόγων Πράσινων.

Δείτε τη φωτογραφία που ακολουθεί.

dragoumi 1 2

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ