Θλίψη! Πέθανε γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος σε ηλικία 61 ετών

Θλίψη στο δημοσιογραφικό κόσμο και όχι μόνο προκάλεσε η είδηση του θανάτου Κώστα Τσαούση.

Ο δημοσιογράφος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών, όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Δευτέρας 16/05, έπειτα από σύντομη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Ποιος ήταν ο Κώστας Τσαούσης;

Ο Κώστας Τσαούσης υπηρέτησε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας επί πέντε 5 δεκαετίες σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και ιστοσελίδες, ενώ συμμετείχε σε τηλεοπτικές παραγωγές.

Η αρχή έγινε με το περιοδικό του Ρήγα, τον «Θούριο» στις αρχές της δεκαετίας του ΄80. Ακολούθησε η «Αυγή» (1985) και η «Καθημερινή» (1987).

Την ίδια περίοδο, συνεργάστηκε με το «Κλικ» και ήταν στην αρχική ομάδα του «Αθήνα 9,84» ως οικονομικός συντάκτης με δύο εκπομπές.

Το ’90 «μετακόμισε» στο εβδομαδιαίο τότε «Βήμα», όπου έμεινε εκεί (στον ΔΟΛ) για 11 χρόνια. Στο διάστημα αυτό -πέραν όλων των άλλων- διετέλεσε και σύμβουλος έκδοσης στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο».

Το 2000 συνέπραξε μαζί με άλλους δημοσιογράφους στο εγχείρημα του Eco2day.gr.

Από το 2003 ήταν συνεργάτης της εκδοτικής επιχείρησης «Η Καθημερινή».

Μεταξύ άλλων, εργάστηκε στο πλαίσιο της διαχείρισης ειδικών εκδόσεων, όπως η μηνιαία ένθετη έκδοση που φιλοξενούσε special report του «Economist» και η ετήσια έκδοση του «Κόσμου».

Παράλληλα, συμμετείχε στην ομάδα του management της εταιρείας M media A.E (ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων του Μetropolis).

Από το 2010 έως το 2019 συνεργάστηκε σε σταθερή βάση με την εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και τα sites protothema.gr & newmoney.gr, ενώ συμμετείχε στην ομάδα που δούλεψε σε παραγωγές για τη Nova και τον Cosmote TV – citylife, startup Ελλάδα.

Το τελευταίο διάστημα ήταν μέλος της οικογένειας της «Alter Ego», όπου αρθρογραφούσε για τα έντυπα μέσα και τις ιστοσελίδες ΟΤ, IN, Το Βήμα και Τα Νέα.

 

tsaousis

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ