Συγκλονίζει η εξομολόγηση της Λένας Δροσάκη – “Δεν ξέρω πως θα μιλήσω στον γιο μου για το metoo”

Η Λένα Δροσάκη παραχώρησε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στην εφημερίδα “Reallife” και στη δημοσιογράφο Χρύσα Κακιώρη.

Η ταλαντούχα ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο κίνημα #metoo, στους λόγους που την οδήγησαν να μιλήσει ανοιχτά ενώ εξήγησε πως σκοπεύει να το πει στον γιο της.

Η εξομολόγηση της Λένας Δροσάκη για το metoo

Αναφερόμενη στο Me Too, είσαι κομμάτι αυτής της ιστορίας. Θα ήθελα να σε ρωτήσω τι ήταν αυτό που ενεργοποίησε την απόφαση να μιλήσεις ανοιχτά για την προσωπική σου ιστορία;

Η μητρότητα, αυτό με κινητοποίησε. Έχω μια ευθύνη πια με τις πράξεις μου, με τις αποφάσεις μου. Όταν γίνεσαι μητέρα -τουλάχιστον σε εμένα έτσι λειτούργησε- γίνεσαι περισσότερο υπεύθυνη και προς τον εαυτό σου. Τακτοποιώ τα δικά μου συναισθήματα και τις δικές μου ανάγκες για να μπορώ να είμαι υπεύθυνη και παρούσα και για το παιδί μου. Δεν μπορώ να έχω ένα ακατάστατο δωμάτιο και να του ζητώ να τακτοποιήσει το δικό του. Γίνομαι εγώ πρώτα πιο υπεύθυνη για εμένα και μετά γίνομαι παράδειγμα προς το παιδί μου. Πέρα από αυτό, θα ήθελα να μπούνε άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις που να μπορούν να μας βοηθήσουν να διαμορφώσουμε έναν χαρακτήρα που να ξέρει τι σημαίνει σέβομαι, τι σημαίνει δεν χρησιμοποιώ βία ή δεν χρησιμοποιώ την προσωπική μου εξουσία σε ένα πιο αδύναμο πλάσμα.

Δείτε επίσης – Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Το άγνωστο περιστατικό με τον γιο του, Δημήτρη και τη Λένα Δροσάκη στα δικαστήρια

Όταν αποφάσισες να μιλήσεις, γνώριζες τη μεγάλη εικόνα;

Όχι, όχι, δεν την ήξερα γιατί δεν είχε ξαναγίνει κάτι παρόμοιο. Δεν ξέραμε τι σημαίνει αυτό. Απλώς οι λέξεις αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να μπουν σε μια σειρά να το περιγράψουν, γιατί, από τότε που πήρα την απόφαση μέχρι σήμερα, είναι η ίδια περίοδος, δεν έχω βγει από αυτό για να το περιγράψω. Το ζω κι είναι ακόμη εν εξελίξει και μέσα μου κι έξω.

Πώς φαντάζεσαι ότι θα μιλήσεις κάποια στιγμή στο γιο σου για αυτήν την ιστορία;

Πώς θα του μιλήσω για τη συγκεκριμένη ιστορία; Δεν ξέρω. Νομίζω μέσα από τις πράξεις μου και μέσα από τις πράξεις μου θέλω να του μιλάω περισσότερο. Μαθαίνοντάς τον και δείχνοντάς του τι σημαίνει τρυφερότητα, αγάπη, σεβασμός. Με αυτόν τον τρόπο να του μάθω για αυτά που πολεμώ, που διεκδικώ, που αγαπώ. Νομίζω πως όλοι έτσι μαθαίνουμε

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ