Σταμάτης Κόκοτας: Ο τελευταίος άνθρωπος από το καλλιτεχνικό στερέωμα που τον είδε στο νοσοκομείο πριν πεθάνει

Η Ελένη Ροδά ήταν ο τελευταίος άνθρωπος από το καλλιτεχνικό στερέωμα που είδε τον Σταμάτη Κόκοτα πριν φύγει από τη ζωή. Η ίδια μίλησε γι’ αυτή τους τη συνάντηση στην εφημερίδα Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα.

«Tις δόξες που γνώρισε ο Σταμάτης δεν τις έχει γνωρίσει άλλος καλλιτέχνης. Δεν ξέρω αν μπόρεσε να τα ζήσει ακόμα και ο Καζαντζίδης αυτά που έζησε με το κοινό ο Κόκοτας» είναι οι πρώτες της λέξεις με τις οποίες αρχίζει την αφήγησή της για τον καλό της φίλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών χτυπημένος από τον καρκίνο.

«Μαζί του άρχισα να δουλεύω το 1967 στα Δειλινά, σε ένα σχήμα που έκανε πάταγο. Μαζί ήταν ο Ξανθόπουλος και η Μοσχολιού. Δεν υπήρχε μέρα που το κέντρο να μη γεμίζει. Ολοι τότε είχαν μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό τους και ο κόσμος λαχταρούσε να μας δει. Αξέχαστα βράδια. Αργότερα συνεργαστήκαμε και σε έναν δίσκο αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο με μεγάλη επιτυχία» θυμάται η σπουδαία ερμηνεύτρια, η οποία έζησε τις μεγάλες δόξες κοντά σε μεγαθήρια του λαϊκού πενταγράμμου, και συνεχίζει την αφήγησή της. «Λόγω λοιπόν του δίσκου για τον Γκάτσο, δημιουργήσαμε τότε ένα κέντρο που λεγόταν Στο 13. Νομίζω πως δεν έχει ξαναγίνει τέτοιος πανικός σε κανένα άλλο μαγαζί. Ο Σταμάτης τότε ήταν στα καλύτερά του. Είχε βγάλει την τεράστια επιτυχία “Ονειρο απατηλό” και πετούσαν τα τραπέζια πάνω στην πίστα. Ο χαμός κάθε βράδυ. Παράλληλα είχε δώσει και μια συνέντευξη στον Φρέντυ Γερμανό, που τα σάρωσε όλα. Ο Σταμάτης άλλωστε μιλούσε και πολύ ωραία και προκάλεσε τρομερή αίσθηση στον κόσμο» θυμάται η Ελένη Ροδά.

Εκείνο το διάστημα, μάλιστα, όπως αναφέρει στην εφημερίδα η λαϊκή τραγουδίστρια, ασχολούνταν με τα ράλι και όλα αυτά είχαν δημιουργήσει αίσθηση στο κοινό του. «Στο 13 και ποιοι δεν είχαν έρθει: από τον Αριστοτέλη Ωνάση και την κόρη του Χριστίνα, μέχρι την κόρη του Τσάρλι Τσάπλιν. Ουρές για να μας δουν» αναφέρει.

Ωστόσο η Ελένη Ροδά δεν μπορεί να ξεχάσει και τα τελευταία λόγια που της είχε πει ο πνευματικός της πατέρας Γιώργος Ζαμπέτας για τον Σταμάτη Κόκοτα, όταν τον είχε δει σε μία από τις τελευταίες επισκέψεις της στο σπίτι του: «Ο Ζαμπέτας μού το είχε πει και δεν ξεχνάω ποτέ τα λόγια του: “Ελένη, όλοι με αδίκησαν. Ο μόνος που με αγάπησε πραγματικά και μου φέρθηκε σπαθί μέχρι τελευταία είναι ο Κόκοτας”».

Η τελευταία συνάντηση με τον Σταμάτη Κόκοτα

Η Ελένη Ροδά εξομολογήθηκε για τις τελευταίες στιγμές στο νοσοκομείο, όταν πήγε και είδε τον Σταμάτη Κόκοτα: «Πήγα στο δωμάτιο, αλλά κάθισα λίγο πιο μακριά λόγω Covid. Σήκωσα το χέρι και τον χαιρέτησα. Είχε δίπλα του μια νοσοκόμα και τον γιο του τον Δημήτρη, που του κρατούσε το χέρι. Με κατάλαβε. Σήκωσε το χεράκι του, με χαιρέτησε. Λύγισα. Άρχισα να κλαίω κι έφυγα. Αντίο, Σταμάτη». 

Η κηδεία του τραγουδιστή θα γίνει αύριο από το Νεκροταφείο Ζωγράφου.

202107210900200.6115 ELENI RODA 20072021

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ