“Έμεινα μέσα στο καμαρίνι και είδα την Αλίκη Βουγιουκλάκη γυμνή, με αυτά τα υπέροχα στήθη που είχε και…”

Ο Γιάννης Καλατζόπουλος υπήρξε ένα από τα παιδιά-θαύματα του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ μαζί με την αδερφή του, Μίρκα Καλατζοπούλου κατάφεραν να κλέψουν πολλές φορές την παράσταση από τους σταρ της εποχής εκείνης.

Ξεκίνησε δειλά-δειλά σε ηλικία πεντέμισι ετών στην ταινία «Το κορίτσι με τα παραμύθια» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και έφτασε μέχρι την «Καφετζού» με τη Γεωργία Βασιλειάδου.

Σήμερα, σχεδόν 65 χρόνια μετά, ο 72χρονος πια, Γιάννης Καλατζόπουλος μίλησε στην Espresso και τον δημοσιογράφο, Νίκο Νικόλιζα για το πώς πήρε το ρόλο στην ταινία «Το κορίτσι με τα παραμύθια», αλλά και για τη στιγμή που είδε γυμνή την Αλίκη Βουγιουκλάκη στο καμαρίνι της.

Τελικά όλο αυτό ήταν τύχη ή δικό σας θράσος;

Καθαρή τύχη. Όταν απήγγειλα το ποίημα, ανάμεσα στους θαμώνες του Άλσους ήταν ο Ανδρέας Λαμπρινός, που γύριζε την ταινία “Το κορίτσι με τα παραμύθια” με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Πήρε τη διεύθυνση του σπιτιού μας και ήρθε ένα βράδυ. Εγώ ήμουν 5,5 ετών. Καθόμασταν έξω στην αυλή και έρχεται και μας λέει “είδα τον μικρό που απήγγειλε ένα ποίημα και ήρθα να σας προτείνω να παίξει στην ταινία που γυρίζω με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Τον αφήνετε;”.

Ο πατέρας μου, λοιπόν, του απαντάει αρνητικά. Και συνεχίζει ο Λαμπρινός: “θα του δώσω και 1000 δραχμές”. Ο πατέρας μου σάστισε, γιατί δεν είχε πάρει ποτέ αυτά τα χρήματα. Κι έτσι ξεκίνησα στον κινηματογράφο. Έπειτα από αυτή, άρχισα να παίζω συνεχώς.

Τι θυμάστε από την ταινία «Το κορίτσι με τα παραμύθια»;

Θυμάμαι τα πάντα. Κάποια στιγμή η Αλίκη ήρθε αργοπορημένη στο γύρισμα. Άρχισε να αγχώνεται και να λέει “βγείτε όλοι από το καμαρίνι μου, να μείνουν μόνο ο Άλκης (που βοηθούσε στο μακιγιάζ) και ο Γιαννάκης”. Και έμεινα μέσα στο καμαρίνι και είδα την Αλίκη γυμνή που ντυνόταν, με αυτά τα υπέροχα στήθη που είχε και δεν τα ξεχνάω ποτέ.

Ήταν σταρ τότε;

Δεν είχε γίνει σταρ ακόμη, όμως είχε την προδιάθεση να γίνει σταρ.

994013 1448055898753587 1241129083 n

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ