Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: Αποκαλύπτει εάν έχει επισκεφτεί ψυχολόγο

Πάτερ φαμίλιας, πηγμένος από τα αδιέξοδα, τον γάμο, τα πεθερικά, τον περίγυρο!

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης είναι φέτος ο Γιάννης της «Φαμίλιας», της κωμικής σειράς που έκανε πρεμιέρα πριν από λίγες μέρες στον ΑΝΤ1 και φιλοδοξεί να θυμίσει κάτι και από τη δική μας οικογένεια…

familia2

Ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε για το ρόλο του, για όσα του αρέσουν στο χαρακτήρα του ήρωα του, αλλά και για το αν τον τρομάζει όλο αυτό που ζούμε τους τελευταίους μήνες.

Πείτε μας δυο λόγια για τον ρόλο σας, τον Γιάννη.

«Ο Γιάννης είναι μπαμπάς, νέος ακόμα, γύρω στα 45, έχει μια δουλειά που αγαπάει, αλλά και προβλήματα, που τα βιώνει όπως όλοι οι άνθρωποι… Ο γάμος του έχει έρθει σε αδιέξοδο και θέλει να δει πώς θα τα καταφέρει να αντεπεξέλθει. Είναι ήσυχος, ήρεμος και συνάμα έντιμος άνθρωπος».

Τι σας αρέσει περισσότερο στον χαρακτήρα του;

«Μου αρέσει που βιώνει μια ωραία συνθήκη της οικογένειας, με τα βάρη της, και προσπαθεί, χωρίς τίποτα το εξτρίμ, να συμβιώσει με τα καθημερινά μικρά προβλήματα, που όμως διαπιστώνει ότι είναι τελικά τεράστια. Είναι ένας απλός άνθρωπος, της διπλανής πόρτας».

Πώς είναι η συνεργασία με την Ιωάννα Ασημακοπούλου;

«Είναι τέλεια! Δεν είχαμε ξαναδούλεψει ποτέ μαζί. Είναι χαρά μου μεγάλη και περνάμε πάρα πολύ ωραία, όπως και με όλη την ομάδα βέβαια. Απλώς με την Ιωάννα έχουμε τον βασικό όγκο δουλειάς και είναι υπέροχα».

familia3

Πιστεύετε πως είναι ακόμα παρεξηγημένο το να πάει κανείς σε έναν ψυχολόγο ή σε σύμβουλο γάμου;

«Δεν νομίζω, έχει πια απενοχοποιηθεί. Πιστεύω πως όλοι οι άνθρωποι “χρειαζόμαστε” κάποιον που θα μας μιλήσει με ανιδιοτέλεια και δεν θα μας κρίνει τόσο για αυτό που είμαστε αλλά θα μας καθοδηγήσει. Είναι άμεσα χρήσιμο για αρκετό κόσμο».

Συνεπώς ούτε κι εσείς θα είχατε κάποιο πρόβλημα να ζητήσετε βοήθεια…

«Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα, με χαρά θα ζητούσα».

Πέρυσι ήταν η μυθοπλασία που έκανε τη διαφορά στην ελληνική τηλεόραση. Φέτος όμως επανέκαμψαν δυναμικά τα ριάλιτι. Φοβάστε μήπως ήρθαν και πάλι γη να μείνουν;

«Λογικός φόβος, γιατί τότε δεν θα έχουν δουλειά ούτε οι σκηνοθέτες ούτε οι διευθυντές φωτογραφίας ούτε οι ηθοποιοί… Κανείς… Αν είναι κάθε φορά να εκθέτουμε ανθρώπους τηλεοπτικά σε κάτι το οποίο δεν έχει αρχή, μέση και τέλος, δεν έχει μια ιστορία, εγώ, μιλώντας σαν ηθοποιός πάντα, πιστεύω πως θα είναι λίγο αδιέξοδο αυτό για όλους τους υπόλοιπους, για εμάς. Τα ριάλιτι όμως έχουν να κάνουν και με την προσωπική εμπειρία των ανθρώπων που τα παρακολουθούν, τι θέλουν δηλαδή να δουν. Δεν έχουν να κάνουν μόνο με όσους ορίζουν το πρόγραμμα».

Σε σχέση με παλαιότερα, έχουν αλλάξει οι συνθήκες εργασίας στην τηλεόραση;

«Εννοείται ότι αλλάζουν, όμως το βασικότερο που πρέπει να αντιληφθούμε όλοι είναι το θέμα της παραγωγής. Αλλιώς διαχειρίζεται μια κατάσταση ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα και αλλιώς ο πρόεδρος μιας ομάδας τοπικής κατηγορίας. Οσο οι εμπλεκόμενοι επενδύουν περισσότερα χρήματα στην παραγωγή τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα έχουμε».

familia4

Τους τελευταίους μήνες ζούμε μη νέα πραγματικότητα. Σας τρομάζει όλο αυτό; Πώς το διαχειρίζεστε;

«Δεν με τρομάζει, προσέχω, προσπαθώ να ενημερώνομαι για ό,τι συμβαίνει και να μη λειτουργώ ανεξέλεγκτα απέναντι στις καταστάσεις και στους ανθρώπους. Παίρνω όσα μέτρα χρειάζονται, ακούω τους ειδικούς, κατανοώ τι συμβαίνει και το αναγνωρίζω χωρίς κανέναν αφορισμό».

Το θέατρο στην εποχή του κορονοϊού δείχνει να έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα…

«Δεν πέρασε απλώς σε δεύτερη μοίρα, αλλά σε 28ηΙ Δυστυχώς ή ευτυχώς, η τέχνη αφορά τον κόσμο. Εάν όμως δεν υπάρξει μια επί της ουσίας ενίσχυση για όσους εργαζόμαστε στην τέχνη, τα πράγματα θα είναι αδιέξοδα. Υπάρχει κόσμος που ήδη περνάει οριακά», είπε στο Τηλέραμα.

DADAKARIDIS 2

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ