Πρίγκιπας Φίλιππος: Γιατί δεν πήρε ποτέ τον τίτλο του “Βασιλιά”;

Την προηγούμενη Παρασκευή με μία ανάρτηση στο Instagram, η βασιλική οικογένεια έκανε γνωστό πως ο Πρίγκιπας Φίλιππος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 99 ετών.

Η κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο στις 15:00 τοπική ώρα, σε μία ιδιωτική τελετή.

Ο Πρίγκιπας Χάρι βρίσκεται ήδη στην Μεγάλη Βρετανία για την κηδεία του παππού του, ενώ η Μέγκαν Μαρκλ δεν μπορούσε να ταξιδέψει λόγω προχωρημένης εγκυμοσύνης.

Όπως είναι λογικό από την στιγμή που ο σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ πέθανε, όλα τα μέσα προβάλλουν αφιερώματα προς τιμήν του.

Μάλιστα μέσα από τα αφιερώματα οι fans της βασιλικής οικογένειας, μαθαίνουν και άγνωστες πτυχές για την ζωή του Πρίγκιπα Φίλιππου.

Σε ένα από αυτά αναφέρθηκε και ο λόγος για τον οποίο ο Φίλιππος δεν πήρε ποτέ τον τίτλο του “Βασιλιά”.

Σύμφωνα με το Harper’s Bazaar, ο δούκας δεν μπορεί να λάβει τον τίτλο του βασιλιά καθώς μπορεί να δοθεί μόνο σε κάποιον που κληρονομεί τον θρόνο. Έτσι παρόλο που ο ίδιος είναι παντρεμένος με την Βασίλισσα για πάνω από 70 χρόνια, χρησιμοποιεί τον τίτλο του Πρίγκιπα.

Όσο αφορά τις γυναίκες, ο κανόνας διαφέρει, αφού ως σύζυγοι του βασιλιά, παίρνουν τον τίτλο της βασίλισσας. Αυτό σημαίνει ότι η Καμίλα σύζυγος του Κάρολου και η Κέιτ Μίντλετον σύζυγος του Ουίλιαμ θα γίνουν βασίλισσες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ