Οι ηθοποιοί Μιχάλης Οικονόμου και Γιώργος Μακρής φωτογραφίζονται πρώτη φορά με τον γιο τους και μιλούν για την οικογένειά τους

Στη Vogue Greece μίλησαν ο Μιχάλης Οικονόμου και ο Γιώργος Μακρής και αφηγήθηκαν τη δική τους ιστορία ως γονείς αλλά και όλα τα συναισθήματα που νιώθουν, ανατρέφοντας μαζί τον μικρό Νικηφόρο.


Οι δύο ηθοποιοί γνωρίστηκαν πριν από 5 χρόνια και από την πρώτη στιγμή υπήρχε η σκέψη να γίνουν γονείς.


«Με τον Γιώργο γνωριστήκαμε πριν από πέντε χρόνια, όταν εγώ έβγαινα ξανά στο φως έπειτα από μία περίεργη περιπλάνηση, έχοντας χάσει τον προσανατολισμό μου στη ζωή. Ήταν μια σκοτεινή, εσωστρεφής περίοδος, που ήμουν ανίσχυρος απέναντι στις προσωπικές μου αδυναμίες, κάτι που με επηρέασε και επαγγελματικά. Η βαθύτερη αιτία αυτού είχε να κάνει με το ότι δεν με είχα αποδεχτεί πλήρως, κουβαλούσα πολλά κρυμμένα μυστικά και γι’ αυτό δεν μπορούσα να συνδεθώ πραγματικά με τους δικούς μου ανθρώπους και με μια κοινωνία που θεωρούσε τη σεξουαλικότητά μου ταμπού. Στην προσπάθειά μου να γίνω αποδεκτός, να αποτινάξω τις ταμπέλες και το στίγμα, έχανα τον εαυτό μου. Όλα, όμως, άρχισαν να αμβλύνονται μετά τη γνωριμία μας και αφότου μπήκα και σε έναν πιο πνευματικό δρόμο. Αρκεί ένας άνθρωπος να σου δείξει ότι είναι εκεί για σένα, στα εύκολα και στα δύσκολα, και ότι μαζί μπορείτε να προχωρήσετε ενωμένοι στη ζωή», είπε ο Μιχάλης Οικονόμου.


Οι ηθοποιοί Μιχάλης Οικονόμου και Γιώργος Μακρής φωτογραφίζονται πρώτη φορά με τον γιο τους και μιλούν για την οικογένειά τους


«Πάντα με συγκινούσε ο θεσμός της οικογένειας», εξομολογείται ο Γιώργος Μακρής. Ο Μιχάλης συμφωνεί, λέγοντας: «Μεγάλωσα σε μια ενωμένη οικογένεια, πέρασα όμορφα παιδικά χρόνια και εκτιμούσα την αξία ενός συνεκτικού σπιτιού, ενός χώρου αγάπης και ασφάλειας. Όμως υπήρχαν ακόμα κάποια μυστικά που κουβαλούσα και με βάραιναν. Όταν μίλησα στους δικούς μου για τη σεξουαλικότητά μου και έλαβα αποδοχή και αγάπη σαν απάντηση, ένιωσα πραγματική ελευθερία».


Το παιδί όμως δεν το αναζήτησαν όπως δήλωσαν στον Βλάση Κωστούρο, αλλά τους βρήκε.


«Ήταν μια μέρα που έμαθα ότι μια εξ’ αίματος συγγενής μου, που ζει χρόνια στο περιθώριο, έμεινε ξανά έγκυος. Ήξερα ότι αυτό το παιδί, αν κατάφερνε να γεννηθεί, θα κατέληγε σε κάποιο ίδρυμα, δεδομένης της κατάστασης της μητέρας του, που ήταν ανίκανη να το φροντίσει. Κοιταχτήκαμε με τον Μιχάλη στα μάτια και πήραμε αμέσως την απόφαση», είπε ο Γιώργος Μακρής.


Πρόκειται για μια κλασική συγγενική αναδοχή, κατόπιν αιτήσεως τους για την επιμέλεια του παιδιού λόγω ακαταλληλότητας μεγαλώματός του και παροχής φροντίδας από τους φυσικούς του γονείς. Την επιμέλεια την έχει μόνο ο Γιώργος, ως συγγενής, αλλά είναι η πρώτη φορά που ελληνικό δικαστήριο παραχωρεί συγγενική επιμέλεια τέκνου σε γονιό, γνωρίζοντας ότι βρίσκεται σε ομοφυλόφιλη σχέση.


Οι ηθοποιοί Μιχάλης Οικονόμου και Γιώργος Μακρής φωτογραφίζονται πρώτη φορά με τον γιο τους και μιλούν για την οικογένειά τους


Όσο για το οικογενειακό τους περιβάλλον κι αν αυτό είχε αντιρρήσεις, ο Μιχάλης επεσήμανε: «Είμαστε πολύ τυχεροί, γιατί έχουμε να κάνουμε με ανοιχτόμυαλους ανθρώπους», ενώ ο Γιώργος ανέφερε: «Να σκεφτείς ότι είμαστε γείτονες, μένουμε σε ένα διώροφο. Πάνω εμείς και κάτω εκείνοι. Είναι οι πιο χαρούμενοι παππούδες. Στην αρχή, μάλιστα, μέναμε όλοι μαζί, πράγμα που δημιούργησε στο μωρό μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας, αλλά και γιατί η στοργική γυναικεία παρουσία της γιαγιάς είναι για μας πολύτιμη, καθώς αναπληρώνει αυτό που λείπει αυτή τη στιγμή από το παιδί. Οι γονείς του Μιχάλη είναι μερικές φορές πιο ακομπλεξάριστοι και από εμάς τους ίδιους».


«Δεν μεγαλώνουμε αυτό το παιδί ακτιβιστικά ή εγωιστικά, για να διαδηλώσουμε ότι οι γκέι μπορούν να μεγαλώσουν και αυτοί ένα παιδί φυσιολογικά. Το κάνουμε πρωτίστως γιατί έτσι νιώθουμε, γιατί το έχουμε εμείς ανάγκη, γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Ξέρουμε ότι θα μας κάνει καλύτερους ανθρώπους αυτή η μοιρασιά, ότι σώζουμε ένα μικρό πλάσμα από τις κακοτοπιές του ιδρύματος στο οποίο θα κατέληγε», τονίζει ο Μιχάλης Οικονόμου.


Η οικογένεια των τριών Μιχάλης Οικονόμου, Γιώργος Μακρής και ο μικρός Νικηφόρος φωτογραφήθηκαν για πρώτη φορά μαζί στου φακό της Vogue Greece και του Γιώργου Καπλανίδη, πιο ευτυχισμένοι από ποτέ.


Οι ηθοποιοί Μιχάλης Οικονόμου και Γιώργος Μακρής φωτογραφίζονται πρώτη φορά με τον γιο τους και μιλούν για την οικογένειά τουςΓια περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ